„Mesk viską ir bėk“. Putino poelgis šokiravo rusų istoriką  ()

Rusija, atrodo, ruošiasi palikti Krymą, mano Dmitrijus Černyševskis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Minint Krymo aneksijos metines Vladimiras Putinas okupuotame pusiasalyje atidarė meno mokyklą. Ir tai vyksta tuo metu, kai Ukrainos ginkluotosios pajėgos ruošia išlaisvinti savo teritorijas. Rusijos istorikas ir politikas Dmitrijus Černyševskis situaciją pakomentavo savo „YouTube“ tinklaraštyje.

Putino elgesį jis laiko neadekvačiu. Rusijos diktatorius tokiu sunkiu metu turėjo kreiptis į Krymo gyventojus ir pažadėti jiems, kad Rusija niekada nepaliks Krymo. Bet jis to nepadarė. Juk Kryme gyvena daug Putino gerbėjų, nemažai jų ten persikėlė iš Rusijos. Jie girdi apie būsimą ukrainiečių kontrpuolimą.

„Šioje situacijoje būtų buvę gerai, jei Putinas, atvykęs į Krymą, surinktų žmones ir pasakytų kalbą, kad „mes jūsų neapleisime, panaudosime visas savo jėgas, tiltas yra nepažeidžiamas, branduoliniai ginklai paruošti. Kaulais atgulsime, bet Krymo neatiduosime.“ Ar taip atsitiko? Buvo labai keistas vizitas, apie kurį pranešta po to, kai žmogaus Kryme jau nebuvo. O ką jis veikė Kryme? Atidarė dailės mokyklą! (...) Kariaujančios valdžios prezidentas atvyko į Krymą ir nebuvo nei kalbos, nei kreipimosi į susijaudinusius gyventojus, nei į šalį... Reikėjo pasakyti kažką pakylėjančio, nes padėtis sunki. Blogiau neįsivaizduosi. Jis turėjo dvi galimybes. Jis galėtų atvykti į Krymą ir pasakyti ten kalbą... Arba jis galėtų pasakyti kalbą iš Maskvos, parašyti kreipimąsi Krymui: „Mes su jumis! Nebijokite.“ Bet jis nieko nesakė. Visiškai nieko. Tai reiškia, kad Krymas nebus apsaugotas. Evakuacijai ruošiamasi. Prieš Xi atvykimą jis net bijo pasakyti, kad „Krymas yra amžinai su Rusija“. Taigi ne amžinai. Laikas eiti“, sakė Černyševskis.

 

Jis paragino tuos 800 000 rusų, kurie po aneksijos persikėlė į Ukrainos pusiasalį, viską mesti ir bėgti, kol nevėlu. Nes Ukrainos ginkluotųjų pajėgų deokupacijos operacija bus sunki.

„Viską mesk ir bėk. Krymas neliks Rusijos rankose“, – kalbėjo istorikas.

Jis pabrėžė, kad Putino vizitas Kryme propagandiniu požiūriu buvo visiška nesėkmė. „Būtų buvę geriau, jei jis visai būtų nesilankęs <...> Putinas daro vieną kvailystę po kito. Jo dienos greitai baigiasi“, – pareiškė Černyševskis.

(64)
(3)
(61)

Komentarai ()