[ŽT] Arestovičius: „2023 m. kovo 17d. kai kas nutiko - pasaulis pasikeitė visiems laikams“  ()

Tarptautinis baudžiamasis teismas (TBT), išduodamas Rusijos diktatoriaus Vladimiro Putino arešto orderį, nutraukė Kremliaus planus įvykdyti „sandorį“ dėl Ukrainos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-03-20 [ŽT] Arestovičius: „2023 m. kovo 17d. kai kas nutiko - pasaulis pasikeitė visiems laikams“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai savo „Telegram“ tinklaraštyje rašė buvęs Ukrainos prezidento kanceliarijos patarėjas, žvalgybos pareigūnas Oleksijus Arestovičius. „2023 metų kovo 17 dieną pasaulis pasikeitė amžinai. Pirmiausia V. Putino pasaulis... Hagos teismas išdavė bilietą į vieną pusę“, – rašė buvęs patarėjas.  

Anot jo, TBT sprendimas padėjo tašką tiek V. Putino, kaip tarptautinio lyderio karjerai, tiek galimybei derėtis dėl pasitraukimo iš karo prieš Ukrainą. Apskritai, anot jo, įsakyme buvo trys signalai.

Pirma, tai buvo žinia Kinijos lyderiui Xi Jinpingui, kad jis neturėtų draugauti su karo nusikaltėliu ir bandyti jį išgelbėti. Antra, visi aukšti ir įtakingi V. Putino draugai tiek Vakaruose, tiek Rytuose gavo panašią žinią: šioje situacijoje jie neturėtų blaškytis.

 

Trečioji žinutė siunčiama vadinamajam V. Putino „elitui“. Tai skamba taip: „Išduokite nusikaltėlį, kitaip tai nebus paskutinis orderis“.

TBT sprendimas, tikino O. Arestovičius, kardinaliai pakeitė situaciją. Tiesą sakant, karą šiandien galima sustabdyti tik vienu būdu – nugalėjus agresorių mūšio lauke.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(34)
(0)
(34)

Komentarai ()