[ŽT] „Sprendimas neskundžiamas“. Armėnija ką tik patvirtino Putino arešto orderį  ()

Sprendimas oficialiai įsigaliojo ir neskundžiamas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-03-25 [ŽT] „Sprendimas neskundžiamas“. Armėnija ką tik patvirtino Putino arešto orderį  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas netrukus negalės lankytis Armėnijoje, kur turi savo karinę bazę: Armėnijos Konstitucinis Teismas pritarė šalies Romos statuto ratifikavimui.

Armėnijos žiniasklaida apie Konstitucinio Teismo sprendimą pranešė kovo 24 dieną.

Armėnijos Konstitucinio Teismo svetainėje paskelbtas dokumentas „Dėl Tarptautinio baudžiamojo teismo Romos statute įtvirtintų įsipareigojimų atitikties Konstitucijai klausimo išsprendimo“. Teisėjai pripažino, kad Romos statutas atitinka Armėnijos Konstituciją. Sprendimas oficialiai įsigaliojo ir neskundžiamas. 

Tarptautinis Baudžiamasis Teismas praėjusią savaitę išdavė orderį iki gyvos galvos Rusijos diktatoriaus Putino suėmimui. Jis kartu su vaikų teisių komisare Maria Lvova-Belova dabar yra ieškomi dėl dalyvavimo per karą pagrobiant Ukrainos vaikus.

 

TBT neteisia įtariamųjų už akių, o tai reiškia, kad teismas prasidės, kai V. Putinas ir Lvova-Belova bus suimti ir nugabenti į Hagą.

Pažymėtina, kad paskutinį kartą V. Putinas Armėnijoje lankėsi 2022 metų lapkričio pabaigoje. Apskritai santykiai tarp Maskvos ir Jerevano pastaraisiais metais pablogėjo dėl naujo karo dėl Karabacho, kurio metu Rusijos Federacija atsisakė padėti savo sąjungininkei.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(37)
(0)
(37)

Komentarai ()