To dar nėra buvę visus 29 metus. Ką padarė Lukašenka (Video, foto)  ()

Baltarusijos diktatorius suteikė galimybę pasakyti kalbą gynybos ministrui.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-05-10 To dar nėra buvę visus 29 metus. Ką padarė Lukašenka (Video, foto)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gegužės 9-ąją, vadinamoji Pergalės diena daugelyje šalių, ypač Rusijoje ir Baltarusijoje, buvo švenčiama pompastiškai. Ir jei Rusijoje, po daugiau nei metus trukusio plataus masto karo, V. Putinas kalboje neslėpė šizofrenijos, Lukašenka, atvirkščiai, šiemet nusprendė tylėti.

Baltarusijos diktatorius suteikė galimybę pasakyti kalbą gynybos ministrui Viktorui Chreninui. Apie tai pranešė Baltarusijos ir Rusijos žiniasklaida.

Kaip pažymėjo daugelis žiniasklaidos priemonių, Lukašenka nesugebėjo pasakyti kalbos per Pergalės dieną pirmą kartą per 29 metus, tai yra pirmą kartą per savo valdymo laikotarpį nuo 1994 m. Baltarusijos ir Rusijos ekspertai atskleidė tokio neįprasto Lukašenkos elgesio priežastis. Pirmiausia jie atkreipė dėmesį į Baltarusijos diktatoriaus vizitą Maskvoje gegužės 9 d. Taigi „pergalės“ parade žengė Putino pakviesti valstybių vadovai. Lukašenka nepajėgė nueiti net 300 metrų, jam prireikė automobilio.

Pažymėtina ir tai, kad parade Lukašenkai buvo aptvarstyta ranka. Spėjama, kad taip bandoma paslėpti ženklus, atsiradusius  po kateterio. Be to, vėliau jo nebuvo neformaliame V. Putino pokylyje Pergalės dienos garbei, į kurį susirinko Maskvoje viešėjusių šalių vadovai.

 

Pasak kai kurių Rusijos žiniasklaidos priemonių, iškart po parado Maskvoje, A. Lukašenka išvyko namo. Tuo pat metu jį, kaip įtariama, oro uoste lydėjo greitosios medicinos pagalbos automobilis.

Ekspertai mano, kad tokio neįprasto elgesio priežastis gali būti Baltarusijos lyderiu vadinančio apsišaukėlio sveikatos būklė.

Be to, pasak Baltarusijos žiniasklaidos, pasibaigus ceremonijai diktatorius buvo nuvežtas, jau būnant Baltarusijoje, į ligoninę, kur jam pastatyta lašelinė.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(58)
(3)
(55)

Komentarai ()