„Rusijos valdžia išsigando“. JK žvalgyba skelbia, kur dingo rusų karinė technika  ()

2023-iųjų Pergalės dienos parade Maskvoje dalyvavo 8000 karių, tačiau dauguma kariūnai, įvairių mažesnių dalinių atstovai. Be to, parade beveik nebuvo karinės technikos, o karinės aviacijos pasirodymas atšauktas dėl prasto oro, nors buvo visiškai giedra.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-05-10 „Rusijos valdžia išsigando“. JK žvalgyba skelbia, kur dingo rusų karinė technika  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau akivaizdu, kad Rusija gegužės 9-osios parade Maskvoje galėjo parodyti daugiau šarvuočių. Ukraina visko tikrai nesunaikino ir ne viskas yra paruošta karui Ukrainoje. Kremlius tiesiog bijojo vidaus kritikos, teigia Jungtinės Karalystės žvalgyba.

Parade dalyvavo 8000 karių, tačiau dauguma jų buvo pagalbinės, sukarintos pajėgos ir karinių mokymo įstaigų studentai, o ne pagrindinių dalinių atstovai. Iš reguliarių formacijų dalyvavo tik geležinkelių pajėgų ir karo policijos kontingentai.

2023 m. gegužės 9 d. kasmetinio Pergalės dienos parado Raudonojoje aikštėje Rusijoje dalyvių sudėtis atskleidė logistines ir strategines komunikacijos problemas, su kuriomis kariai susiduria praėjus 15 mėnesių nuo karo Ukrainoje pradžios“, – rašoma Jungtinės Karalystės žvalgybos pranešime.

Vienintelis tankas, važiavęs parade, buvo muziejinis T-34. Tiesa, Rusija galėjo parodyti daugiau šarvuočių, bet bijo rusų reakcijos.

 

Nepaisant didelių nuostolių Ukrainoje, Rusija galėjo dislokuoti daugiau šarvuočių. Valdžia tikriausiai susilaikė nuo to, nes nori išvengti vidinės kritikos dėl paradų prioriteto prieš karinius veiksmus“, – pabrėžia Jungtinės Karalystės žvalgyba.

Kitaip tariant, Rusija nenori demonstruoti karinės technikos Raudonojoje aikštėje, kai internetas mirga pranešimais, kad rusų pajėgoms Ukrainoje visko trūksta. Kremlius nori pademonstruoti, kad prioritetas yra pergalė, o ne šventės.

(4)
(10)
(-6)

Komentarai ()