Bataliono „Vostok“ vadas pranešė, kad žuvo generolas Zalužnas. Skelbiamas Ukrainos pareiškimas  (1)

Sklinda gandai apie Zalužno žūtį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bataliono „Vostok“ vadas Oleksandras Chodakovskis rašė, kad Ukrainos kanalų žiniomis, vyriausiasis vadas esą buvo likviduotas, todėl jo nebuvo NATO komiteto posėdyje.

„Karo korespondentai praneša, kad Zalužnas galėjo žūti dėl Rusijos aviacijos ir kosmoso pajėgų oro smūgio į Časiv Jarą“, – rašė bataliono vadas.

Kartu jis pažymėjo, kad tai gali būti netikra informacija.

Ukrainos gynybos viceministrė Hanna Maliar teigė, kad Rusijos „Telegram“ kanaluose pasirodę pranešimai apie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiojo vado Valerijaus Zalužno žūtį kovos zonoje šalies rytuose neatitinka tikrovės.

„Rusijos informacinėje erdvėje skleidžiama informacija apie tariamą mūsų vadų likvidavimą. Per savaitę buvo trys pranešimai. Visi gyvi“, - „Telegram“ rašė Hanna Maliar.

Pasak Ukrainos gynybos viceministrės, pranešimai apie Valerijaus Zalužno žūtį skleidžiami „siekiant pakelti Rusijos armijos moralę ir demoralizuoti Ukrainos karius“. Tuo pat metu Hanna Maliar nepranešė apie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiojo vado buvimo vietą.

 

Informacija apie galimą Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vado žūtį kovos zonoje pasirodė pranešimų apie Valerijaus Zalužno atsisakymą dalyvauti NATO karinio komiteto posėdyje fone. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiasis vadas taip pat nusprendė su susitikimo dalyviais nesusisiekti vaizdo nuoroda. Remiantis oficialia versija, tokį sprendimą jis priėmė dėl „įtemptos operatyvinės situacijos“ Ukrainoje.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(25)
(-8)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: