Netikėta žinia. Užpultas Rusijos laivas „Ivanas Chursas“ dingo (Video)  ()

Įprastuose baziniuose taškuose laivo nėra.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per Ukrainos karinio jūrų laivyno dronų ataką apgadinto Rusijos žvalgybos laivo „Ivanas Chursas“ vieta šiuo metu nežinoma. Laivo nėra įprastuose baziniuose taškuose – jo nėra nei Sevastopolyje, nei Novorosijske, rašo anoniminis „Telegram“ kanalas „Nikolajevskij Vanek“.

„Telegram“ kanalo autoriai stebisi, kodėl Rusijos Federacijos gynybos ministerija negali įrašyti bent penkių sekundžių vaizdo įrašo su nurodytu laivu, jei Maskvoje tvirtina, kad su laivu „viskas gerai“.

Savo ruožtu „Ukrainskaja Pravda“ šaltiniai kariniuose sluoksniuose patvirtina, kad dėl Ukrainos karinio jūrų laivyno dronų atakos „Ivanas Chursas“ buvo apgadintas.

Anot jų, laivas nenuskendo, tačiau patyrė didelę žalą. Šiuo metu rusai paskubomis bando remontuoti laivą.

Gegužės 25 dieną internete pasirodė vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip jūrų dronas artėja prie Rusijos laivo, po kurio įrašas buvo nutrauktas.

„GeoConfirmed“ „Twitter“ paskyra patvirtina, kad įraše yra laivas „Ivanas Chursas“, atkreipdamas dėmesį į detales, atitinkančias vaizdo įrašą ir senas nuotraukas.

 

Savo ruožtu „Ukraine Weapons Tracker“ „Twitter“ paskyroje praneša, kad dronui pavyko pasiekti laivą, tačiau pagal turimą vaizdo įrašą analitikai negali nustatyti laivui padarytos žalos masto.

 

Tuo tarpu „Telegram“ kanalas „Ukraina 365“ rašo, kad Rusijos „Z-kanalai“ publikuoja dvejų metų senumo laivo „Ivanas Chursas“ vaizdo įrašą, kuriame teigiama, kad per karinių jūrų pajėgų dronų ataką laivas neva nebuvo apgadintas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(79)
(1)
(78)

Komentarai ()

Susijusios žymos: