„Pasieks kulminacija vos per 3-4 dienas.“ Skelbiama galinga žinia  ()

Buvęs CŽA vadovas generolas Davidas Petraeusas mano, kad Ukraina pajėgs užblokuoti Rusijos sausumos koridorių į Krymą, tačiau pats pusiasalis dar nebus išlaisvintas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-05 „Pasieks kulminacija vos per 3-4 dienas.“ Skelbiama galinga žinia  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Davidas Petraeusas interviu „BBC Radio 4“ išsakė savo nuomonę apie situaciją Ukrainoje ir artėjantį Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimą, rašo „The Guardian“.

Petraeusas mano, kad Ukrainos kontrpuolimas bus įspūdingas ir Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms pavyks pasiekti iškeltas užduotis. Jis taip pat mano, kad kontrpuolimo kulminacija bus pasiekta per 3-4 dienas.

„Manau, kad pirmoji puolimo banga savo kulminaciją pasieks po 72-96 valandų. Jie prasibraus per pirmąsias gynybos linijas, kiti daliniai eis į priekį, ir, manau, Rusijos gynyba to neatlaikys. Manau, kad ukrainiečiams pavyks suvienyti įvairių rūšių ginklus ir bus sėkminga kombinuota karinė operacija“, – sakė Petraeusas.

Jis pabrėžė, kad Ukrainos įstojimas į NATO ateityje yra būtinas. „Dabar pagrindinis klausimas yra susijęs su Ukrainos narystės NATO formuluote, kuri bus paskelbta NATO viršūnių susitikime liepos 11 d. Vilniuje. Ji turėtų būti geležinė. Akivaizdu, kad jie nesiruošia tapti Aljanso nariais, kol vyksta karas. Tačiau tai bus labai svarbu“, – sakė buvęs CŽA vadovas.

 

Kalbant apie nuogąstavimus, kad parama Ukrainai gali sumažėti, jei JAV į valdžią ateis respublikonų prezidentas, Petraeusas mano, kad to nebus. „Ukraina turi labai stiprų abiejų partijų palaikymą. Manau, kad ši tendencija išliks. Manau, kad bus stengiamasi įtikinti dvejojančius Respublikonų partijos narius, kad stabdyti paramą yra bloga idėja. Jei šis Ukrainos armijos kontrpuolimas pasiseks, o aš manau, kad taip ir bus, tai bus geras ženklas tolesnei paramai Ukrainai“, – sakė Petraeusas.

 

Petraeusas teigė, kad greičiausiai Ukraina neišvaduos Krymo iškart, bet sugebės užblokuoti Rusijos sausumos koridorių į pusiasalį ir taip prasidės Krymo izoliavimo procesas. „Nemanau, kad šis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimas išlaisvins Krymą. Tačiau pusiasalio izoliavimo procesas labai pakeis šio karo dinamiką. Dabar Putinas mano, kad gali aplenkti ukrainiečius, europiečius ir amerikiečius, o mes turime padaryti viską, kas įmanoma, kad ukrainiečiams būtų suteikta galimybė įrodyti, kad jis klysta“, – sakė Petraeusas.

(129)
(0)
(129)

Komentarai ()

Susijusios žymos: