„Tai genialu!“ Zalužnas surado silpniausią fronto vietą, Ukraina smogia  ()

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 31-oji mechanizuotoji brigada pasistūmėjo 3 km gilyn į okupuotą teritoriją tarp Zaporožės ir Donecko sričių dviejų rusų grupuočių sandūroje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-08 „Tai genialu!“ Zalužnas surado silpniausią fronto vietą, Ukraina smogia  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak į atsargą išėjusio Izraelio karininko ir karo istoriko Gregorijaus Tamaro, smūgiai dviejų grupuočių sandūroje yra gerai pažįstama ir labai veiksminga izraeliečių taktika.

„Kadaise Arielis Šaronas, mūsų didysis karo vadas, pasiekė pergalę Pietų fronte smogdamas dviejų Egipto kariuomenių sandūroje. Beje, jis labai kruopščiai studijavo sovietų kariuomenės taktiką, nes žinojo, kad Egipto kariuomenėje buvo daug sovietinių instruktorių ir ji buvo apmokyta pagal sovietinį modelį“, - Tamaras sakė Eduardui Glezai interviu „YouTube“ kanalui „Politeka Online“.

Izraelio vadas ėmė suprasti, kad būtent ši sankirta nėra tinkamai saugoma, nes visi pasikliauja kaimynu. Šaronas mokėsi iš savo priešų, studijavo jų metodus, o dabar tą patį daro generolas Zalužnas, pabrėžė Tamaras. Jis daug ko mokosi iš Gerasimovo, ir teisingai.

 

„Reikia žinoti visas silpnąsias priešo grandis. Visą mėnesį Ukrainos diversinės žvalgybos grupės žvalgė silpnąsias vietas, jungtis ir spragas, vietovės reljefą ir pan. Po to jau priimami sprendimai dėl smūgio krypties“, - pažymėjo karo ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(169)
(1)
(168)

Komentarai ()