JAV rinkai pateiktas pirmasis išmanusis pistoletas (Video)  (0)

Vokietijos bendrovės „Armatix“ sukurtas išmanusis pistoletas „iP1“, kuriuo gali šaudyti tik ginklo savininkas, pradėtas pardavinėti Jungtinėse Valstijose. Šios šalies visuomenės dalis, pasisakanti už laisvo ginklų įsigijimo ribojimą, su šiuo ginklu sieja dideles viltis.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2014-02-21 JAV rinkai pateiktas pirmasis išmanusis pistoletas (Video)  (0)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastaruoju metu pranešimai apie JAV įvykusias žudynes, kai pavieniai nestabilios psichikos asmenys šaunamuosius ginklus nukreipia prieš savo kolegas, bendramokslius ar kitus niekuo dėtus asmenis, tampa beveik reguliarūs. Po eilinės tragedijos JAV vėl skamba raginimai apriboti prekybą šaunamaisiais ginklais, tačiau teisė šios šalies piliečiams turėti asmeninių ginklų nuo seno yra viena pagrindinių demokratinių laisvių.

„Armatix iP1“ ir į jį panašūs išmanieji ginklai gali prisidėti sprendžiant ginklų kontrolės problemą, nes dažnai masinės žudynės vykdomos panaudojus kitiems asmenims, dažniausiai šeimos nariams, priklausančius ginklus. Tuo tarpu šaudyti iš .22 kalibro „iP1“ pistoleto, kurio dėtuvėje telpa 10 šovinių, gali tik jo savininkas.

Kad galėtum iššauti iš „iP1“, šalia (ne didesniu nei 38 cm atstumu) turi būti specialus su ginklu komplektuojamas rankinis laikrodis su RFID mikroschema, kuri palaiko radijo ryšį su elektroniniu pistoleto identifikavimo moduliu. Pistoleto saugiklį galima nuleisti tik tuo atveju, jei laikrodis yra šalia pistoleto, o laikrodyje aktyvuotas tik pistoleto savininkui žinomas prieigos kodas.

Pranešama, kad „Armatix iP1“ su specialiu laikrodžiu JAV pardavinėjamas už beveik 1 800 dolerių. Žinoma, tokia jo kaina anaiptol nepateisina ginklų kontrolės šalininkų vilčių, nes vienas populiariausių JAV rinkoje pistoletų „Glock“ kainuoja apie 600 dolerių. Tačiau „Armatix iP1“ garantuoja, kad juo negalės šaudyti šeimos nariai ar ginklą pavogę asmenys, taigi, savo artimuosius galima apsaugoti nuo sąmonei aptemus padarytų sunkių nusikaltimų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(3)
(1)
(0)

Komentarai (0)