Naujas rusų naikintuvas SR-10 – su atbulais sparnais (Video)  (1)

Štai tokį naują naikintuvą suprojektavo ir sukonstravo Rusijos aviacijos inžinieriai. Išvydusieji SR-10 skriejantį ore krapštosi galvas – panašu, kad lėktuvas su atbulais sparnais.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2016-04-01 Naujas rusų naikintuvas SR-10 – su atbulais sparnais (Video)  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau jokios apgaulės ar iliuzijos čia nėra – mokomojo naikintuvo SR-10 sparnai iš tikrųjų nukreipti į priešingą pusę. Todėl naikintuvas yra gerokai manevringesnis ore.

Rusijos KB SAT aviacinės inžinerijos biure sukurto lėktuvo sparnai į priekį pasvirę 10 laipsnių kampu. Gamintojai teigia, kad tokia neįprastos išvaizdos sparnų konstrukcija suteikia naikintuvui stabilumo skrendant mažesniu greičiu. Be to, lėktuvą tokiais sparnais stabiliau kyla nuo pakilimo tako ir leidžiasi ant jo.

Lėktuvų su tokiais keistais atbulais sparnais būta ir anksčiau. Vienas pirmųjų tokio inžinerinio sprendimo modelių – Grumman X-29. Tiesa, tokiems lėktuvams reikia papildomų borto kompiuterių, kurie nuolat teikia minimalias skrydžio korekcijas, kad lėktuvas išliktų stabilus viso skrydžio metu.

SR-10 korpusas pagamintas iš kompozitinių medžiagų, todėl yra gerokai lengvesnis ir dinamiškesnis. Maksimalus šio mokomojo lėktuvo greitis – 900 km/val., maksimalus skrydžio nuotolis – 1 500 km.

Nors kol kas KB SAT dar negavo komercinių lėktuvo užsakymų, pirmieji modeliai jau tarnauja Rusijos aviacijos pajėgose kaip pereinamojo lygmens mokomieji orlaiviai.

Štai taip SR-10 atrodo ore:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(20)
(18)
(2)

Komentarai (1)