Kinija į vandenį nuleido pirmąjį pačių pastatytą lėktuvnešį (Video)  (2)

Kinija į vandenį nuleido pirmąjį pačių pastatytą lėktuvnešį. Iki tol Kinijos Karinio jūrų laivyno ginkluotėje buvusį lėktuvnešį Pekinas nupirko iš Ukrainos 1998 metais


Visi šio ciklo įrašai

  • 2017-04-27 Kinija į vandenį nuleido pirmąjį pačių pastatytą lėktuvnešį (Video)  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinijoje į vandenį nuleistas pirmasis pačių pastatytas lėktuvnešis, praneša Reuters. Agentūra pažymi, kad tai vyksta augančios įtampos Korėjos pusiasalyje fone.

Kaip praneša Sina.com portalas, Pekinas nuosavo lėktuvnešio statybos ėmėsi 2013 metais. Lėktuvnešis nuleistas į vandenį po iškilmingo Kinijos Karinio jūrų laivyno įkūrimo sukakties minėjimo. Laivas galutinai stos rikiuotėn ne anksčiau, nei 2020 m.

Apie lėktuvnešio, kuriam paskirtas tipas 001A, nuleidimo į vandenį planus Kinija pranešė kovo pabaigoje. Laive jau sumontuota radiolokacinė įranga, o darbininkai baigė dažyti korpusą. Tačiau nežinoma, ar laive yra sumontuota kokia nors ginkluotė.

Kinijos karo laivyno ginkluotėje jau yra „Liaoning“ aviacijos kreiseris. Pirmasis Kinijos lėktuvnešis iš pradžių buvo statomas Sovietų Sąjungoje kaip 1143.6 projekto aviacijos kreiseris „Riga“. Į vandenį jis buvo nuleistas 1988 metais Nikolajeve, o 1990 metais jis pervadintas į „Variag“. Sugriuvus SSRS, jis buvo perduotas Ukrainai, kuri pasiūlė jį įsigyti KLR. 1998 metais „Variag“ įsigijo Kinijos kompanija Chong Lot Travel Agency Ltd už $20 mln. Kompanija tvirtino, kad jo pagrindu statys pramogų parką, tačiau nugabenus į Kiniją, jis buvo perduotas Kariniam jūrų laivynui ir buvo rekonstruotas. Rikiuotėn jis buvo priimtas 2012 metais.

rbc.ru

(24)
(0)
(24)

Komentarai (2)