Elonas Muskas kartu su daugybe kitų technologijų srities lyderių nusiuntė įspėjimą JTO: tai sukels trečiąją karybos revoliuciją ir pasekmės gali būti katastrofiškos  (2)

Verslininkas ir išradėjas Elonas Muskas vadovauja technologijų ekspertų iniciatyvai, kuria reikalaujama, kad būtų įvestas pasaulinis draudimas naudoti robotus-žudikus, ir įspėja, kad technologijų pažanga gali sukelti karybos revoliuciją ir sukurti naujus terorą sėti galinčius ginklus, praneša naujienų agentūra AFP ir BBC.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2017-08-25 Elonas Muskas kartu su daugybe kitų technologijų srities lyderių nusiuntė įspėjimą JTO: tai sukels trečiąją karybos revoliuciją ir pasekmės gali būti katastrofiškos  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bendrovių „Tesla“ ir „SpaceX“ generalinis direktorius kartu su daugiau kaip 100 robotikos ir dirbtinio intelekto ekspertų pasirašė laišką, raginantį Jungtines Tautas (JT) imtis veiksmų, kad būtų užkirstas kelias autonominių ginklų kūrimui.

„Mirtini autonominiai ginklai gali sukelti trečiąją karybos revoliuciją“, – įspėjama 116 technologijų srities lyderių pasirašytame pareiškime.

Jį pasirašė ir vienas iš interneto paslaugų bendrovės „Google“ valdomos dirbtinio intelekto įmonės „DeepMind“ įkūrėjų Mustafa Suleymanas.

„Kai bus sukurti, šie ginklai sudarys sąlygas ginkluotiems konfliktams vykti iki šiol dar neregėtu mastu, ir žymiai greičiau nei gali suvokti žmogaus protas“, – rašoma laiške.

Technologijų pasaulio inovatoriai taip pat atkreipė dėmesį į pavojų, kad technologijos gali patekti į blogas rankas.

„Šie ginklai gali būti naudojami sėti terorą, despotai ir teroristai juos gali panaudoti prieš nekaltus gyventojus. Be to, jie gali būti perprogramuoti taip, kad veiktų nepageidaujamu būdu“, – teigia specialistai.

„Veiksmų reikia imtis nedelsiant. Atidarius Pandoros skrynią, ją uždaryti bus labai sunku“, – įspėjama laiške.

Pirmadienį buvo numatytas autonominių ginklų sritį kuruojančios JT darbo grupės susirinkimas, tačiau jis buvo atidėtas iki lapkričio mėnesio.

Galimybę uždrausti vadinamųjų robotų-žudikų technologijų vystymą anksčiau jau yra aptarę keli JT komitetai.

2015 metais laišką, įspėjantį apie autonominių ginklų keliamą grėsmę, pasirašė per tūkstantį technologijų ekspertų, mokslininkų ir tyrėjų.

Tarp jų buvo ir E. Muskas bei žymus britų astrofizikas Stephenas Hawkingas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(50)
(3)
(47)

Komentarai (2)