Chirurgai pašiurpo apžiūrėję Šiaurės Korėjos dezertyro kūną - šis žmogus ir be šautinių žaizdų nebuvo sveikas  ()

Pirmadienį į Pietų Korėją perbėgo Šiaurės Korėjos karys. Į jį pasipylė jo buvusių ginklo draugų paleista kulkų kruša, jis buvo sunkiai sužeistas, tačiau išgyveno. Jam jau atliktos dvi operacijos, tačiau nerimą kelia ne tik šautinės žaizdos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lee Guk-jongas, patyręs chirurgas, jau du kartus operavo minėtą dezertyrą. Jo tapatybė yra slepiama, tačiau kai kurios detalės apie jo sveikatos būklę buvo atskleistos. Vyro būklę sunkina parazitai, kurie veržiasi link šautinių žaizdų. Jie veisėsi kario skrandyje, kuris, tikriausiai, taip pat buvo pažeistas kuomet dezertyras pateko į kulkų krušą.

Blogiausia tai, kad šį žmogų kamuoja ne viena parazitų rūšis. Viena iš kirmėlių gaunama gyvenant prastomis sanitarinėmis sąlygomis. Gydytojai spėja, kad tikriausiai karys ją gavo kartu su žmonių išmatomis tręšiamomis daržovėmis. Ilgiausia vyro skrandyje rasta kirmėlė siekė net 27 cm. Lee Guk-jongas sako, kad chirurgu dirba jau 20 metų, bet nieko panašaus matęs dar nebuvo. Parazitų tiek daug, kad jie trukdo žaizdų gijimui, juos labai sunku išnaikinti.

Gydytojai mano, kad tai nėra tik karys, kuriam nepasisekė. Greičiausiai jo būklė atspindi bendrą Šiaurės Korėjos kariuomenės karių sveikatos būklę, nes pastebimi sutrikimai yra susiję su maistu ir gyvenimo sąlygomis. Dezertyro ūgis siekia 165 cm, o svoris - vos mažiau nei 60 kilogramų. Panašu, kad vyras kenčia ir nuo nevisavertės mitybos. Jo amžius yra kažkur tarp 20-30 metų, o karinis laipsnis atitinka seržanto.

Jei ne JAV karių greita reakcija ir suteikta pirmoji pagalba, Šiaurės Korėjos dezertyras būtų neišgyvenęs. Jis buvo pašautas į pilvą, petį, krūtinę, alkūnę ir iki šiol dar nebuvo pilnai atgavęs sąmonės. Gydytojai prognozuoja, kad vyras išgyvens, tačiau jis sveiktų kur kas greičiau, jei jo organizmas nebūtų taip nusilpęs.

Šiaurės Korėjos kariuomenės problemos su maistu tęsiasi jau ilgą laiką. Manoma, kad alkis ir smurtas skatina karius palikti savo šalį. Liekantys kariai pagal įsakymą turi pagauti arba nušauti dezertyrą, tačiau jį vytis gali tik iki sienos. Kalbama, kad šis karys buvo apšaudomas ir po to, kai perbėgo sieną - tai didžiulis pažeidimas, tačiau jo įrodyti tikriausiai nepavyks.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(54)
(5)
(49)

Komentarai ()