[Žinios trumpai] Putinas rimtai įsiuto – suprato, kad 5-oji FSB tarnyba Ukrainos tema jį maustė kaip mažą vaiką  ()

Panašu, kad praėjus dviem savaitėms nuo karo Ukrainoje pradžios, V. Putinas suprato, jog yra klaidinamas, rašo „Meduza“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-03-13 [Žinios trumpai] Putinas rimtai įsiuto – suprato, kad 5-oji FSB tarnyba Ukrainos tema jį maustė kaip mažą vaiką  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po dviejų savaičių karo Ukrainoje Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pradėjo represijas prieš vadinamąją 5-ąją FSB tarnybą (prižiūri santykius su užsienio partneriais). Būtent ji invazijos išvakarėse jam pateikė duomenis apie politinę padėtį Ukrainoje.

Apie tai rašo Rusijos Federacijoje pripažinta užsienio žiniasklaidos atstovė „Meduza“, remdamasi savo žurnalistų, daug metų tyrinėjančių FSB, šaltiniais.

„Būtent 5-oji tarnyba buvo atsakinga už informacijos apie politinius įvykius Ukrainoje teikimą Vladimirui Putinui invazijos išvakarėse. Ir, panašu, po dviejų karo savaičių Putinas pagaliau suprato, kad buvo tiesiog maustomas: 5-oji tarnyba, bijodama supykdyti lyderį, tiesiog sakė jam tai, ką jis pats norėjo išgirsti“, – rašoma leidinyje.

 

Pranešama, kad šiuo metu tarnybos vadovybei – generolui Besedai ir jo pavaduotojui – skirtas namų areštas. Tarp priežasčių – netinkamas operacijoms skirtų lėšų panaudojimas, taip pat menka žvalgybos informacija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(67)
(6)
(61)

Komentarai ()

Susijusios žymos: