[Žinios trumpai] Putinas ruošiasi galimam perversmui – kyla nepasitenkinimas tarp aukščiausių Rusijos generolų: vienam iš FSB vadovų skirtas namų areštas  ()

Vladimiras Putinas aktyviai ruošiasi susidoroti su galimu perversmu po pažeminimo, kurį Rusija patyrė Ukrainoje, teigia žurnalistas, turintis svarbiausių šaltinių Rusijos slaptosiose tarnybose.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-03-14 [Žinios trumpai] Putinas ruošiasi galimam perversmui – kyla nepasitenkinimas tarp aukščiausių Rusijos generolų: vienam iš FSB vadovų skirtas namų areštas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vladimiras Putinas gali susidurti su Kremliaus perversmu, nes Rusijos armija ir toliau stringa prieš aršų pasipriešinimą Ukrainoje.

Andrejus Soldatovas, pagrindinis Rusijos tiriamasis žurnalistas, turintis šaltinių Rusijos slaptojoje tarnyboje, „Channel 4 News“ sakė, kad po invazijos viskas tampa įmanoma. Soldatovas anksčiau šią savaitę atskleidė, kad prezidentas Putinas FSB užsienio tarnybos vadovui skyrė namų areštą, Kremliuje  prasidėjus kaltųjų paeiškai.

Atrodė, kad prezidentas Putinas apkaltino FSB, posovietinį KGB įpėdinį, suteikus jam klaidingas prognozes, kaip vyks karas Ukrainoje.

FSB saugumo tarnyba, matyt, buvo pasakiusi Rusijos prezidentui, kad Ukraina yra silpna ir lengvai pasiduos.

Pasak Ukrainos saugumo tarybos vadovo Oleksijaus Danilovo, nuo konflikto pradžios buvo atleisti „maždaug aštuoni“ Rusijos vadai.

Soldatovas teigia: „Putinas tapo labai nepatenkintas karine žvalgyba, gaunama iš Ukrainos. Panašu, kad Putinas suprato, kad Ukrainoje nėra patikimos opozicijos Kijevo vyriausybei. Jis negali niekuo pasikliauti Ukrainoje".

 

Žurnalistas teigė, kad Rusijos kariuomenės pareigūnai per daug bijo pasakyti prezidentui Putinui tiesą: „Dabar viskas tampa įmanoma. Putinas puikiai suvokia riziką savo asmeniniam saugumui“.

Jis pridūrė, kad prezidentas Putinas jau imasi atsargumo priemonių ir ruošiasi galimam perversmui ar grėsmei jo gyvybei.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(31)
(2)
(29)

Komentarai ()

Susijusios žymos: