Rusijos karuomenėje didelė sumaištis: kariai masiškai rašo atsisakymus grįžti į karinių veiksmų zoną  (8)

Invazijos į Ukrainą metu išgyvenę ir į tėvynę grįžę Rusijos kariai masiškai rašo atsisakymus grįžti į karinių veiksmų zoną, pranešė agentūra „Guildhall“, remdamasi šaltiniu, kuris perdavė tokių dokumentų nuotraukas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-03-15 Rusijos karuomenėje didelė sumaištis: kariai masiškai rašo atsisakymus grįžti į karinių veiksmų zoną  (8)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvo pateikti Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų centrinės karinės apygardos 41-osios armijos karinio dalinio, kuris pilna sudėtimi buvo įsiveržęs į Ukrainą, karių atsisakymai.

Okupacinės armijos kariai rašo, kad nenori būti „patrankų mėsa“, nesupranta invazijos priežasties, skundžiasi techninio aprūpinimo ir ryšio su vadovybe nebuvimu, o taip pat kitais momentais.

„Atvykau nesuprasdamas, kam aš ten reikalingas, nepaaiškinus užduoties. Aš nenoriu būti patrankų mėsa“, – rašo seržantas Mirapovas Saparas.

„Nuo pat pradžių mes susidūrėme su apgaule ir tikrųjų tikslų ir užduočių, kurios mūsų laukė, slėpimu. Už įvairių ir niekam nesuprantamų „mokymų“ ir „mokomųjų-kovinių užduočių“ slėpėsi visai kitokie renginiai (...). Peržengdami Ukrainos sieną, mes visiškai diskreditavome save tiek pasaulinės, tiek slaviškos bendruomenės akyse. Nuo to momento mūsų veiksmai buvo okupacinio pobūdžio, ir tai aiškiai atspindėjo taikių gyventojų veiksmai (...)“, – rašo leitenantas A.Jegorovas.

 

Kiti tiesiog argumentuoja, kad negali grįžti kariauti dėl sveikatos būklės.

„Guildhall“ šaltinis Ukrainos vyriausybėje pranešė, kad atskiriems RF ginkluotųjų pajėgų karininkams (įskaitant Pskovo 76-osios oro desantininkų divizijos pavaduotojus) atsisakius kautis prieš Ukrainą, buvo sulaikyti keturi šio karinio dalinio kariai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(48)
(0)
(48)

Komentarai (8)

Susijusios žymos: