[Žinios trumpai] Ukrainos žvalgyba: „kadyroviečiai“ pabėgo į Čečėniją po daugybės pralaimėjimų - žuvo šimtai Kadyrovo smogikų  ()

Būdami Ukrainoje, Rusijos kariuomenės pasiųsti čečėnų kariškiai neteko šimtų karių ir kovo 13 d. grįžo į Grozną.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-03-21 [Žinios trumpai] Ukrainos žvalgyba: „kadyroviečiai“ pabėgo į Čečėniją po daugybės pralaimėjimų - žuvo šimtai Kadyrovo smogikų  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai rašo„Radio Svoboda“ remdamasi Ukrainos saugumo tarnybos (SBU) kontržvalgybos informacija.

Kovo 13 dieną prorusiški kanalai paskelbė bunkeryje įvykusio karinio susitikimo, kuriame dalyvavo Čečėnijos lyderis Ramzanas Kadyrovas, vaizdo įrašą, tariamai darytą Ukrainoje, už kelių kilometrų nuo Kijevo.

Tačiau SBU kontržvalgyba teigia, kad R. Kadyrovo Ukrainoje nebuvo, o kovo 13-oji buvo ta diena, kai R. Kadyrovo grupuotės buvo deportuotos iš Kijevo srities į Baltarusiją ir toliau į Čečėniją.

Vasario 26 d. 450 „kadyroviečių“ bandė desantu išsilaipinti į Ukrainą netoli Gostomelio oro uosto, bet jiems nepavyko, „Radio Svoboda“ sakė SBU kontržvalgybos pašnekovas.

O kovo 4 dieną iš Baltarusijos per Černobylio zoną atvyko Čečėnijos nacionalinės gvardijos būrys – apie 1200 žmonių. Jie įsiskūrė stovyklavietėje miške prie Borodjankos, o vieną naktį ten buvo susprogdinta amunicija, kai kurie kovotojai žuvo, praneša SBU.

 

Nuo tada jie buvo atsargesni ir susiskirstė į kelias grupes, – sako SBU.

Galų gale, pasak jų, kovo 13 dieną „kadyroviečiai“ buvo išvežti iš Kijevo srities per Baltarusiją, o po to oro transportu į Čečėniją. Tuo pat metu Ramzanas Kadyrovas neseniai paskelbė, kad į Ukrainą siunčia dar tūkstantį savo kovotojų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(5)
(19)

Komentarai ()

Susijusios žymos: