[Žinios trumpai] Ekspertas: Rusija nori mesti baltarusius skerdimui, o tai sukels sukrėtimus pačioje Baltarusijoje  (1)

Politologas mano, kad baltarusiai tai supranta, todėl turėtų išnaudoti visas galimybes, kad nebūtų išsiųsti į Ukrainą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-03-22 [Žinios trumpai] Ekspertas: Rusija nori mesti baltarusius skerdimui, o tai sukels sukrėtimus pačioje Baltarusijoje  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija nori panaudoti Baltarusijos kariuomenę kaip patrankų mėsą, todėl bus daug aukų. O tai sukels rimtų politinių sukrėtimų pačioje Baltarusijoje.

Tai savo „Facebook“ paskyroje pareiškė politikos ekspertas Valentinas Gladkikhas.

„Rusijos vadovybė, net paliekanti savo karius skerdimui, nepaisydama nuostolių, su baltarusiais elgsis dar abejingiau. Neišvengiami ir didžiuliai nuostoliai gali sukelti rimtų politinių sukrėtimų Baltarusijoje, kur Lukašenkos režimas iš tikrųjų laikosi ant snarglių – ta prasme, ant Rusijos durtuvų. Tiesioginis Baltarusijos ginkluotųjų pajėgų dalyvavimas kare prieš Ukrainą greičiausiai turės daugiau neigiamų pasekmių Lukašenkos režimui nei Ukrainai“, – sakė Gladkichas.

Politologas mano, kad baltarusiai tai supranta. Todėl turi išnaudoti visas galimybes, kad nebūtų išsiųsti į Ukrainą.

„Baltarusijos kariuomenė negali nesuprasti, kad karas prieš Ukrainą ir Ukrainos žmones neturi nieko bendra su Baltarusijos valstybės ir Baltarusijos žmonių, kuriems jie davė ištikimybės priesaiką, gynyba. Ir aš nenustebčiau, jei nemaža dalis Baltarusijos ginkluotųjų pajėgų ieškos ir naudosis bet kokia galimybe, kad nebūtų siunčiami į Ukrainą dalyvauti kruviname kare, pradėtame savo kraugeriškumu pamišusių rasistų, kuriems baltarusiai yra ne kas kita, kaip patrankų mėsa“, – pabrėžė jis.

 

„Baltarusijos kariuomenė neturėtų susitepti savo garbės gėda dalyvaudami kare prieš Ukrainos žmones“, – reziumavo Valentinas Gladkichas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(1)
(20)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: