[Žinios trumpai] Ukraina skelbia, kad Lukašenka jau nevadovauja Baltarusijos kariuomenei ir kiek baltarusių yra paruošti Ukrainos puolimui  ()

Ukrainos generolas majoras Viktoras Jagunas skelbia, kad Baltarusijos pajėgų invazijos į Ukrainą tikimybė išlieka aukšta, o pirmoji baltarusių karių banga jau yra paruošta.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-03-23 [Žinios trumpai] Ukraina skelbia, kad Lukašenka jau nevadovauja Baltarusijos kariuomenei ir kiek baltarusių yra paruošti Ukrainos puolimui  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jagunas teigia, kad pirmąjį baltarusių puolimo ešeloną sudarys 5 batalionų taktinės grupės - maždaug 5 tūkstančiai karių. Sieną jie gali kirsti bet kuriuo metu. Rezerve lieka dar maždaug tiek pat karių, dar tiek - vadinamųjų trečios bangos rezervistų. Taigi, Jaguno teigimu, Ukrainą gali pulti 10-15 tūkstančių Baltarusijos karių.

Jagunas teigia, kad kol kas pagrindinės baltarusių užduotys yra užnugaryje. Jie padeda jų šalyje veikiančioms rusų pajėgoms susidoroti su logistikos užduotimis. Jagunas teigia, kad vien tai rodo, kad baltarusiai dalyvauja kare. Tiesa, Baltarusijos pajėgoms vadovauja ne Lukašenka.

Ukrainos generolas majoras teigia, kad visoms pagrindinėms Baltarusijos kariuomenės struktūroms jau vadovauja Rusija. Tai yra prasta žinia Lukašenkai ir dar vienas įrodymas, kad Baltarusija faktiškai nebeturi nepriklausomybės. Anksčiau buvo pranešama, kad raketos iš Baltarusijos teritorijos į Ukrainą leidžiamos ne tik be Lukašenkos ar kitų Baltarusijos pareigūnų sutikimo, bet ir be jų žinios.

 

Jagunas nurodė ir galimas Baltarusijos pajėgų puolimo kryptis. Teigiama, kad Baltarusijos pajėgos pirmiausia pajudės Volodymyreco kryptimi Rivno srityje. Tai - nedidelis miestas Ukrainos šiaurės vakaruose. Prognozuojamas ir baltarusių puolimas link Kovelio bei Lucko. Toks ėjimas palei vakarinę Ukrainos sieną būtų skirtas sustabdyti ginklų ir atsargų tiekimui iš Vakarų. 

(7)
(6)
(1)

Komentarai ()