[Žinios trumpai] NATO pateikė savo prognozes dėl Baltarusijos - situacija nieko gero, jau žengti pirmeji žingsniai  ()

Anonimiškas šaltinis teigia, kad Baltarusija jau žengė pirmuosius žingsnius, reikalingus invazijai į Ukrainą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-03-23 [Žinios trumpai] NATO pateikė savo prognozes dėl Baltarusijos - situacija nieko gero, jau žengti pirmeji žingsniai  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

CNN šaltinių teigimu, Baltarusija per artimiausias kelias dienas gali prisijungti prie invazijos į Ukrainą. Teigiama, kad Putinas ieško paramos ir tikimybė, jog Baltarusija prisijungs prie šio konflikto, auga. Anksčiau ne kartą buvo prognozuojama, kad Baltarusija prisijungs artimiausiu metu, tačiau kol kas Baltarusijos kariai į Ukrainą neįžengė. Rusija vykdo Ukrainos puolimą ir iš Baltarusijos teritorijos, o šios šalies kariai padeda ir vykdant logistines operacijas.

Galutinis sprendimas Baltarusijos pajėgoms prisijungti prie Ukrainos puolimo nebus priimtas Minske. CNN šaltiniai teigia, kad įsakymai atkeliaus iš Maskvos ir Lukašenka iš esmės bus pastumtas į šalį. Baltarusijos prisijungimas prie invazijos į Ukrainą Lukašenkai gali būti pavojingas, nes Ukrainos pulti nenorintys kariai gali pradėti maištą.

 

Anoniminis NATO šaltinis CNN teigė, kad ruošiamasi sukurti pretekstą Baltarusijos pajėgų atakai. Tai greičiausiai būtų netikros vėliavos operacija (pavyzdžiui, inscenizuotas Ukrainos puolimas prieš Baltarusiją). Vienas iš Baltarusijos puolimo tikslų galėtų būti vakarinės Ukrainos sienos atkirtimas, siekiant sustabdyti Vakarų ginkluotės ir atsargų tiekimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(17)
(3)
(14)

Komentarai ()