[Žinios trumpai] Ukrainą puola dvi didelės hakerių grupės iš Rusijos, viena jų slapta, sudaryta iš kariškių, GRU ir FSB  ()

Vieną iš Rusijos įsilaužėlių grupių remia Rusijos Federacijos vyriausybė, pažymėjo Valstybinė specialiųjų ryšių tarnyba.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tarp Rusijos įsilaužėlių, atakuojančių Ukrainos valstybės informacinius išteklius ir svarbiausią informacinę infrastruktūrą, yra dvi grupės – politiškai motyvuoti paprasti kibernetiniai nusikaltėliai ir kariniai įsilaužėliai.

Apie tai pranešė Valstybinės specialiosios komunikacijos tarnybos spaudos tarnyba, remdamasi skyriaus vedėjo pavaduotoju Viktoru Žora.

Anot jo, pirmajai grupei priklauso kibernetiniai nusikaltėliai, kurie susivienija su kitomis grupuotėmis, kad pultų Ukrainą.

„Matome, kad dalis jų atsisako pasiūlymų pulti Ukrainą, o tai yra labai svarbus ženklas“, – sakė jis.

Antroji grupė – įsilaužėliai, kuriuos remia Rusijos valdžia, dauguma jų yra kariškiai.

„Tai yra žmonės, kurie tarnauja arba dirba GRU, Rusijos generaliniame štabe, FSB ir kitose institucijose. Jie turi karinius laipsnius ir naudoja Rusijos žvalgybos duomenis ir greičiausiai dalijasi šiais duomenimis su paprastais kibernetiniais nusikaltėliais. Šie programišiai atakuoja ir toliau puls“, – sakė Žora.

 

Kovo 19 d. Valstybinė specialiųjų ryšių tarnyba pranešė, kad nuo vasario 15 d.  Ukraina patyrė daugiau nei 3000 DDoS atakų, tačiau visos rimtos atakos yra sėkmingai atmušamos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(11)
(1)
(10)

Komentarai ()