[Žinios trumpai] Buvęs Donecko karinių pajėgų organizatorius į šuns dienas išdėjo Rusijos kariuomenės taktiką ir prognozuoja kaip viskas baigsis Ukrainoje (Video)  ()

Igoris Girkinas yra išskirtinai šlykšti asmenybė, bet net jis supranta, kad Rusijos karinė operacija Ukrainoje atrodo apgailėtinai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-03-31 [Žinios trumpai] Buvęs Donecko karinių pajėgų organizatorius į šuns dienas išdėjo Rusijos kariuomenės taktiką ir prognozuoja kaip viskas baigsis Ukrainoje (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Igorio Girkino apibūdinimui nerastumėte per daug blogų žodžių. Jis yra Rusijos kariuomenės veteranas, buvęs FSB pareigūnas (greičiausiai), vienas iš esminių Krymo aneksijos organizatorių, buvęs apsišaukėliškos Donecko Liaudies Respublikos gynybos ministras. Vienu metu jis tapo faktiniu visų Donecko separatistų pajėgų vadovu. Ukraina teigia, kad Girkinas anksčiau buvo GRU pulkininku.

Girkinas save laiko nacionalistu, nors Rusijoje šis žodis labai dažnai naudojamas kaip įžeidimas ir yra tapatinamas su nacizmu. Sulaikyti Girkiną norėtų ir Nyderlandai, nes jis prisidėjo prie „Malaysia Airlines“ lėktuvo numušimo 2014 metais. Toje katastrofoje žuvo visi 298 lėktuvu skridę žmonės, o Donecko separatistai ir kartu su jais veikiantys rusai dar ir vogė iš lėktuvo nuolaužų. Beveik neabejojama, kad ataka prieš civilinį lainerį buvo atlikta iš Rusijos atvežta sistema „Buk“.

Ir tai dar ne viskas. Girkinas yra vienas iš žmonių, kurie deda aktyvias pastangas Rusijos valstybės didinimui. Jo sukurtas Rusijos Nacionalinis Judėjimas stengiasi įgauti politinio pagreičio, kad prie Rusijos būtų prijungta Baltarusija, Ukraina ir „kitos rusų žemės“, o buvusios Sovietų sąjungos respublikos taptų Rusijos interesų zona. Kruvinas Girkino bato pėdsakas yra ir Transnistrijoje, ir Čečėnijoje, ir net Bosnijoje - Bosnijos kare Girkinas tarnavo savanoriu Serbijos pusėje. Ir po to buvo apkaltintas dalyvavimu 1992-ųjų Višegrado žudynėse, kuriose žuvo tūkstančiai civilių.

Apie tai, kas yra Igoris Girkinas, būtų galima kalbėti labai ilgai, bet šiame straipsnyje vis tiek yra mažiau žodžių nei su Girkinui siejamų žmogžudysčių.

 

Dabar Girkinas vienoje laidoje (nes kas nenorėtų jo pakalbinti?) pripažino Rusijos karinių pajėgų nesėkmę Ukrainoje ir paneigė propagandistų pasakas apie pergalę. Rusijos gynybos ministrą Sergejų Šoigu jis pavadino „faneriniu maršalu“ ir retoriškai paklausė, iš kur jis gaus naujų kareivių išlaikyti bent jau esamas pozicijas, nekalbant apie naujas.

Girkinas su nusivylimu teigia, kad Ukrainos karinių pajėgų vadovybė elgiasi žymiai profesionaliau nei rusų.

Kartu Girkinas pateikė ir prognozę. Jo manymu, Ukraina rusams taps tokia pat nesėkme, kaip „gėdingas Žiemos karas“ (Sovietų sąjungos karas prieš Suomiją Antrojo pasaulinio karo metu). Girkinas mano, kad okupantams tiesiog nepavyks išlaikyti teritorijų.

 

Jį ypač erzina išsitęsusios Rusijos kariuomenės kolonos keliuose ir pelkėtų miškų zonose - formaliai Rusija tokias teritorijas spalvoja raudonai, tarsi jas pilnai kontroliuotų, bet pasak Girkino, tai visiška fikcija. Pasak jo ukrainiečiai tiesiog laukia, kol ateis pavasaris, pradžius laukai ir laukų keliai, o tada jie pradės tas kolonas daužyti taip pat, kaip suomiai Žiemos karo metu naikino išsitęsusias Sovietinių karių linijas. 

Visgi, Girkinas yra tikras, kad Rusija nuo Kijevo galutinai neatsitrauks, nes pasako jo, tai būtų totalus Rusijos pažeminimas ir gėda. 

Aišku, Girkinui tai - didžiulis nusivylimas, o ne optimistinė prognozė.

(32)
(1)
(31)

Komentarai ()

Susijusios žymos: