[Žinios trumpai] JAV žvalgyba: Putinui „kabinami makaronai“ - jis net nežino, kas iš tikro dedasi Ukrainoje bei Rusijoje ir tai labai prasta žinia  ()

JAV mano, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas yra „dezinformuojamas“ apie tai, kaip prastai sekasi Rusijos kariškiams Ukrainoje ir apie sankcijų poveikį Rusijos ekonomikai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-03-31 [Žinios trumpai] JAV žvalgyba: Putinui „kabinami makaronai“ - jis net nežino, kas iš tikro dedasi Ukrainoje bei Rusijoje ir tai labai prasta žinia  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

CNN apie tai rašo remdamiesi amerikiečių pareigūnais.

„Manome, kad patarėjai klaidingai informuoja Putiną apie tai, kaip blogai veikia Rusijos kariuomenė ir kaip sankcijos veikia Rusijos ekonomiką, nes jie per daug bijo pasakyti jam tiesą“, – sakė Baltųjų rūmų atstovė Kate Bedingfield.

„Putino karas buvo strateginė klaida, dėl kurios Rusija ilgainiui tapo silpnesnė ir vis labiau izoliuota pasaulinėje arenoje“, – sakė ji.

Šaltinis pažymėjo, kad vertinimas pagrįstas išslaptintomis JAV žvalgybos išvadomis.

„Turime informacijos, kad Putinas jautė, jog jį suklaidino Rusijos kariuomenė. Šiuo metu tarp Putino ir Rusijos Federacijos gynybos ministerijos tvyro nuolatinė įtampa, kuri kyla iš Putino nepasitikėjimo ministerijos vadovybe“.

Šaltinis pažymėjo, kad V. Putinas tikrai nežinojo, jog Gynybos ministerija „naudoja ir praranda šauktinius Ukrainoje, o tai rodo akivaizdų tikslios informacijos srauto Rusijos prezidentui nesėkmę“.

 

Pentagono atstovas spaudai Johnas Kirby šiuos vertinimus pavadino „nepatoginančiais“, nes neinformuotas Putinas gali dėti „nelabai ištikimas“ pastangas užbaigti konfliktą taikos derybomis.

„Kitas dalykas – nežinai, kaip toks lyderis reaguos, gavęs blogų naujienų“, – sakė jis.

Kremlius šių vertinimų kol kas nekomentavo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(4)
(-2)

Komentarai ()

Susijusios žymos: