[Žinios trumpai] Suomijoje milžiniškas lūžis, kokio dar nebuvo: beveik vienbalsiai Suomijos karininkai nori stoti į NATO  (2)

Remiantis apklausa, 91 % Suomijos karininkų palaiko narystę NATO.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-07 [Žinios trumpai] Suomijoje milžiniškas lūžis, kokio dar nebuvo: beveik vienbalsiai Suomijos karininkai nori stoti į NATO  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anot Censor.NET, apie tai pranešė „Europos tiesa“, remdamasi Yle.

Suomijos karininkų draugija yra beveik visų Suomijos armijos karininkų profesinė sąjunga. Asociacija reguliariai atlieka savo narių apklausas, įskaitant dėl narystės NATO.

Tradiciškai karininkų palaikymas idėjai stoti į Aljansą buvo didesnis nei visoje šalyje. Tačiau pastaraisiais mėnesiais įvyko tikras lūžis.

Ankstesnė apklausa, atlikta 2021 m. lapkritį, parodė, kad 65 % Suomijos karininkų pritaria NATO narystei. Tačiau naujausia apklausa rodo, kad šiai idėjai pritaria 91 proc.

Be to, trečdalis respondentų teigė, kad jų požiūris į NATO per pastaruosius metus pasikeitė.

 

„Dėl karo Ukrainoje tikimasi, kad parama narystei NATO didės. Tačiau ankstesnėse apklausose Rusijos grėsmė buvo vertinama kaip didžiausia iš visų. Be jokios abejonės, karininkai daugiau galvoja apie karinius veiksmus, o ne apie politiką“, – sakė Karininkų draugijos pirmininkas pulkininkas leitenantas Ville Vita.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(47)
(1)
(46)

Komentarai (2)