[Žinios trumpai] Kremlius persiutęs - Ukraina sučiupo pabėgti bandžiųsi Putino pakaliką Viktorą Medvedčuką. Zelenskis Rusijai turi pasiūlymą (Foto, PAPILDYTA)  (4)

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis antradienį paskelbė sulaikęs Ukrainoje gyvenusį prokremlišką politiką Viktorą Medvedčuką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Medvedčukas nuo praėjusių metų buvo namų arešte dėl kaltinimų išdavyste, bet tariamai pabėgo netrukus po to, kai Rusija pradėjo invaziją. Jo advokatai neigė kaltę.

„SBU dėka buvo atlikta speciali operacija“, – savo patvirtintoje paskyroje socialinių tinklų platformoje „Telegram“ rusiškai rašė Zelenskis, nurodydamas Ukrainos saugumo tarnybą.

„Puikiai padaryta! Išsamiau vėliau. Šlovė Ukrainai!" Zelenskis pasakė.

Virš šio užrašo Zelenskis paskelbė nuotrauką, kurioje matomas Ukrainos kariuomenės uniforma vilkintis ir susivėlęs Medvedčukas, sėdintis prie radiatoriaus su antrankiais.

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6214

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

 

Medvedčukas, Ukrainos prorusiškos opozicinės partijos lyderis ir atkaklus Kijevo raginimų prisijungti prie NATO priešininkas, palaiko itin glaudžius ryšius su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu, kuris yra Medvedčuko dukters krikštatėvis.

Kai kurie ekspertai spėja, kad jei Putinas, nuvertęs Ukrainos vyriausybę, būtų planavęs įkurdinti marionetinį lyderį, Medvedčukas būtų realiausias kandidatas.

PAPILDYTA

Kyjivo susidorojimas su Medvedčuku sukėlė pyktį Kremliuje, o Putinas vienu metu pažadėjo „atsakyti“ į tai, ką jis pavadino politiniu persekiojimu.

 

Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas atsisakė komentuoti Medvedčiuko sulaikymą, Rusijos naujienų laidoms sakydamas, kad „iš Ukrainos atkeliauja daug gandų“ ir „pirmiausia tai reikia patikrinti“.

Tuo tarpu, Ukrainos prezidentas Zelenskis pasiūlė iškeisti Medvedčiuką į Rusijos nelaisvėje paimtus ukrainiečius. „Siūlau Rusijos Federacijai iškeisti šį jūsų vaikiną į mūsų berniukus ir mergaites, kurie dabar yra Rusijos nelaisvėje“, – sakė Zelenskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(1)
(13)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: