[Žinios trumpai] Medvedčuko sulaikymas kaip veiksmo filme – teko kovoti ir su FSB, ir nusikaltėliais: papasakojo kaip viskas vyko  ()

Ukrainos saugumo tarnybos vadovas Ivanas Bakanovas papasakojo Putino pakaliko Viktoro Medvedčuko sulaikymo detales.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Negalime atskleisti visų šio sulaikymo niuansų, bet, žinoma, galiu pasakyti kai ką įdomaus. Daugeliui jos dalyvių tai buvo tikrai sunki, pavojinga specialioji operacija, trukusi daugiau nei mėnesį“.

„Buvo atlikta daug analitinių, operatyvinių, žvalgybinių darbų, kurie galiausiai atvedė mus pas Medvedčuką ir tai leido sėkmingai užbaigti šią specialią operaciją“.

„Kartu noriu pabrėžti, kad visi supranta, kad mums priešinosi ne tik Medvedčukas, bet ir labai galingas priešas, vardu FSB. Jis norėjo išvežti Putino pakaliką į užsienį“, – sakė jis.

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6223

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

Bakanovo teigimu, šiuo tikslu Rusijos Federacijos specialiosios tarnybos įtraukė nusikalstamo pasaulio atstovus ir korumpuotus pareigūnus.

„Mums bandė suteikti informacijos apie Medvedčuko buvimo vietą Švedijoje, Vengrijoje, nuo Užkarpatės iki Sumų regiono. Mes netgi aptikome pseudomedvedčukus", – pridūrė SBU vadovas.

Rusijos FSB agentai V. Medvedčuką iš pradžių planavo išvežti į Padniestrę, vėliau į Maskvą. Ukrainos saugumo tarnybos darbuotojai su Kremliumi siejamą oligarchą sulaikė pakeliui – prie išvažiavimo iš sostinės Kyjivo.

 

Bakanovo teigimu, Rusijos specialiosios tarnybos stengėsi kuo geriau užmaskuoti oligarcho pabėgimo planą. Buvo nutekinta klaidinga informacija apie Rusijos vykdomą V.Medvedčuko pabėgimo operaciją, netikrus evakuacijos maršrutus. Taip bandyta klaidinti Ukrainos tarnybas.

Be to, Medvedčukas sulaikytas vilkintis Ukrainos kariuomenės uniformą.

Visgi Ukrainos specialiosios tarnybos išanalizavo galimas plano variacijas ir nustatė tikrąjį maršrutą, kuriuo gali būti gabenamas V.Medvedčukas ir jį sulaikė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(34)
(0)
(34)

Komentarai ()

Susijusios žymos: