[Žinios trumpai] JAV skelbia, kad Ukraina dabar turi „daugiau naikintuvų nei prieš dvi savaites“  ()

Prezidentas Volodymyras Zelenskis prašė karo lėktuvų ir daugiau ginkluotės, kai Rusija paskelbė koncentruojanti savo pajėgas Donbaso regione.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-21 [Žinios trumpai] JAV skelbia, kad Ukraina dabar turi „daugiau naikintuvų nei prieš dvi savaites“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Praėjus vos kelioms dienoms po to,  JAV prezidentas Joe Bidenas paskelbė apie 800 milijonų dolerių vertės karinės pagalbos paketą Ukrainai.  JAV pranešė, kad per Rusijos invaziją Ukraina gavo naikintuvų ir orlaivių dalių. Tai ne lėktvuvai, o tik jų dalys, bet tai labai svarbi parama – Ukraina galėjo suremontuoti savo rezerve turinčius orlaivius.

Tačiau paramos intensyvumas nebuvo nurodytas. Pentagonas tiesiog pasakė, kad Ukraina dabar turi „daugiau naikintuvų nei prieš dvi savaites“, nes JAV ir Europa paskelbė, kad siųs daugiau pagalbos Ukrainai, kai ji kovoja su Rusijos pajėgomis.

Prezidentas Joe Bidenas kalbėjosi su Europos lyderiais, Kanados, Japonijos ir Europos Komisijos vadovais, JAV siekiant padidinti spaudimą Rusijai.

 

Antradienį JAV pranešė, kad pirmoji karinės technikos siuntos dalis pasiekė Ukrainos sieną, o pranešimai rodo, kad NATO kariai treniruos Ukrainos karius naudotis JAV haubicomis.

Rusija anksčiau skundėsi dėl JAV karinės pagalbos Ukrainai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(5)
(0)
(5)

Komentarai ()

Susijusios žymos: