[Žinios trumpai] Karo ekspertas: yra valstybė, kuri gali išgelbėti Mariupolį – Rusija jos tikrai bijo ir nieko nedrįs padaryti  (1)

Evakuacija iš Mariupolio: ekspertas atkreipė dėmesį, kas gali daryti spaudimą Rusijos Federacijai ir ko ji bijo.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-21 [Žinios trumpai] Karo ekspertas: yra valstybė, kuri gali išgelbėti Mariupolį – Rusija jos tikrai bijo ir nieko nedrįs padaryti  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Turkija gali padėti evakuoti ukrainiečius iš Mariupolio, derybos dėl to turėtų vykti valstybių vadovų lygiu. Politiniai scenarijai šiuo klausimu neįmanomi, mano karo ekspertas Igoris Kozijus.

Apie tai jis papasakojo „Stebėtojui“.

„Manau, kad politinis scenarijus tikrai nepasiteisins, nepamirškite, ką jie padarė prie Ilovaisko. Manau, tos pačios strategijos veiks ir toliau, tai yra, jie sunaikins viską, kas gyva ir negyva“, – pabrėžė jis.

„Vienintelė šalis, kuri vis dar gali juos kažkaip paveikti, yra Turkija, jei ji nori padėti evakuoti žmones. Rusija, bijodama Turkijos, gali su tuo sutikti“, – pridūrė ekspertas.

Eksperto teigimu, Turkijos misija gali būti panaši į taikos palaikymo misiją ir joje turėtų dalyvauti laivas su Turkijos vėliava. Rusijos Federacijos ir Turkijos prezidentai turėtų susitarti dėl žmonių gelbėjimo operacijos. Tik tokiu atveju galima evakuotis be rusų provokacijų.

 

„Šimtu procentų, Putinas nesiims provokuoti, nors jis yra piktas žmogus ir prisimena virš Turkijos numuštą naikintuvą“, – sakė ekspertas.

„Daugiau variantų nėra. Netikiu humanitariniu koridoriumi, netikiu JT, netikiu Europos Sąjunga, o ką jau kalbėti apie ESBO. Aš tikiu ginklais. Kitų argumentų nėra. Vienintelis politinis pasirinkimas – humanitarinis koridorius, tarpininkaujant Turkijai“, – apibendrino jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(95)
(2)
(93)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: