[Žinios trumpai] Arestovičius: naujausias Putino įsakymas dėl Mariupolio labai naudingas Ukrainai  ()

Putinas nurodė gynybos ministrui Sergejui Šoigu nešturmuoti „Azovstal“ gamyklos. Tuo pačiu Rusija skelbia, kad turi visišką Mariupolio kontrolę. Tačiau Ukrainos prezidento patarėjas Oleksijus Arestovičius teigia, kad toks sprendimas yra naudingas Ukrainai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-22 [Žinios trumpai] Arestovičius: naujausias Putino įsakymas dėl Mariupolio labai naudingas Ukrainai  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak Arestovičiaus, spaudimas likusiems Mariupolio gynėjams sumažėjo, nes Rusija neturi pajėgumų visiškai užimti miestą. Jo manymu, Rusija ne šiaip atsitraukė nuo „Azovstal“ gamyklos - jiems tiesiog trūksta galimybių šturmuoti didelį pramoninį kompleksą.

„Visų pirma, jie negali užimti „Azovstal“ gamyklos. Antra, jie supranta, kad iškėlę užduotį užimti „Azovstal“, jie tam turės skirti didžiausią savo resursą - pėstininkus“, aiškino Arestovičius. „Azovstal“ gamykla yra labai klaidi ir didelė, sunkiosios karinės technikos naudojimas pramoninio komplekso teritorijoje būtų labai sudėtingas, todėl pėstininkams tektų pagrindinis vaidmuo šturme.

„Jie kvailiai pasiskelbė užėmę Mariupolį kai kova Mariupolyje vis dar tęsiasi. Ukrainiečiai kovoja efektyviau, o rusų bus mažiau. Tai reiškia, kad kol kas Mariupolio kritimo grėsmė yra sumažėjusi, nes jie neturi pakankamai pajėgumų jį užimti“, teigė Arestovičius.

(29)
(0)
(29)

Komentarai ()

Susijusios žymos: