[Žinios trumpai] Rusijai galutinai čiuožia stogas: planuoja per Ukrainą patekti į Padniestrę, kur „engiami rusakalbiai“  ()

Rusija nori įtvirtinti Donbaso ir pietų Ukrainos kontrolę bei patekti į Padniestrę, kur „engiami rusakalbiai“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-22 [Žinios trumpai] Rusijai galutinai čiuožia stogas: planuoja per Ukrainą patekti į Padniestrę, kur „engiami rusakalbiai“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariuomenė planuoja visiškai kontroliuoti Donbasą ir Pietų Ukrainą bei užsitikrinti sausumos koridorių į Krymą per naują puolimą Rytų Ukrainoje, kurį Rusija vadina „nauju specialiosios operacijos etapu“.

Tai pranešė laikinai einantis Rusijos Federacijos Centrinės karinės apygardos vado pareigas Rustamas Minnekajevas, informuoja Censor.NET su nuoroda į „Interfax“.

„Nuo antrojo „specialiosios operacijos“ (viso masto karo prieš Ukrainą. – Red.) etapo pradžios, kuri s prasidėjo vos prieš dvi dienas, viena iš Rusijos kariuomenės užduočių – nustatyti visišką Donbaso ir pietų kontrolę. Tai suteiks sausumos koridorių į Krymą, taip pat paveiks gyvybiškai svarbius Ukrainos ekonomikos objektus“, – Rusijos strateginiais planais dalinosi Minnekajevas.

 

Rusijos kariuomenės kontrolė Ukrainos pietuose taip pat leis patekti į Padniestrę, nurodė Centrinė vadovybė.

„Ukrainos pietų kontrolė yra dar viena išeitis Padniestrėje, kur taip pat akcentuojami rusakalbių gyventojų priespaudos faktai“, – sakė Minnekajevas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(30)
(-26)

Komentarai ()