[Žinios trumpai] Putinas buvo žiauriai nusivylęs ir piktas: Kadyrovas iškviestas „ant kilimėlio“ ir kaip reikiant atsiėmė už savo karių „totalų pravalą“  ()

Kadyrovas turėjo labai nemalonų pokalbį su Putinu apie „kadyroviečių“ kovinį efektyvumą. Pokalbis vyko po užpuolikų pralaimėjimo netoli Kyjivo.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-25 [Žinios trumpai] Putinas buvo žiauriai nusivylęs ir piktas: Kadyrovas iškviestas „ant kilimėlio“ ir kaip reikiant atsiėmė už savo karių „totalų pravalą“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai portalui „Meduza“ pasakoja prezidento patarėjas Oleksijus Arestovičius.

„Netoli Kyjivo jų buvo mažiausiai 10 500 [„kadyroviečių“]; būtent Bučoje tokį skaičių aš tikrai mačiau. Ir maždaug tiek pat buvo prie Mariupolio. Sunku pasakyti, kuri dalis jų ten atkeliavo iš Kyjivo pusės, o kuri – atskirai. Apskritai galima sakyti, kad jų buvo apie 25 tūkst. – ne tik iš Čečėnijos, bet apskritai iš Kaukazo respublikų“, – sakė Arestovičius.

Pagal planą jie turėjo užimti Kyjivą, tačiau operatyvinėse zonose aplink sostinę „kadyroviečių“ kolonos buvo sutriuškintos mažiausiai tris kartus. Arestovičius sakė, kad Ukrainos artileristai ir lakūnai vienu metu apšaudė 30–40 mašinų. Kadyrovo kariai taip pat pateko į sausumos pasalą ir patyrė aukų po susidūrimų su Ukrainos ginkluotųjų pajėgų specialiosiomis pajėgomis.

„Jų nuotaika iš karto krito, jie nespėjo net įsitraukti į tiesioginį mūšį su mūsų kariais, jie buvo sutriuškinti lakūnų ir artilerijos. Tada, mūsų žiniomis, Kadyrovas turėjo labai nemalonų pokalbį su Putinu apie tikrąjį kovinį pajėgumą“, – tęsė Arestovičius.

 

Tada „kadyroviečiai“ buvo perkelti į Mariupolį. Kadyrovas asmeniškai atvyko pasikalbėti su savo kariuomene. Už tai jis gavo generolo leitenanto laipsnį. Ir tada, pasak Arestovičiaus, „kadyroviečiai“ pradėjo filmuoti surežisuotus vaizdo įrašus, įrodančius neva jų dalyvavimą mūšiuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(63)
(8)
(55)

Komentarai ()

Susijusios žymos: