[Žinios trumpai] Buvęs „Azovstal“ darbuotojas paskelbė rusams informaciją, kur gali slėptis Ukrainos gynėjai  (1)

Oleksandras Čuprinas kadaise buvo aukšto rango vadybininkas „Azovstal“ plieno ir geležies gamykloje Mariupolyje. Jis rūpinosi įrangos keitimu ir prižiūrėjo kai kurių technologinių procesų veikimą, kad gamykla veiktų sklandžiai. Dabar jis rusų pajėgoms pasakoja, kur „Azovstal“ slepiasi Mariupolio gynėjai ir civiliai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-25 [Žinios trumpai] Buvęs „Azovstal“ darbuotojas paskelbė rusams informaciją, kur gali slėptis Ukrainos gynėjai  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Azovstal“ kompleksas yra milžiniškas ir labai klaidus. Po juo driekiasi techninių koridorių labirintai ir gilūs rūsiai. Tai palanki vieta gynybai, todėl dabar čia - tūkstančiai Mariupolio gyventojų ir karių. Putinas ministrui Šoigu anksčiau nurodė nešturmuoti „Azovstal“ gamyklos, taip tarsi rodydamas širdį, tačiau buvo akivaizdu, kad užimti šį kompleksą rusams apskritai būtų sunku.

Nebent jie turės reikalingų žinių, apie vietas, kurioms galima suduoti efektyvius smūgius. Ir štai čia prasideda Čuprino pagalba okupantams.

Kaip praneša rusų propagandos kanalai, Čuprinas papasakojo apie vietas, kur „Azovstal“ gamykloje slepiasi žmonės - „Ten yra didelis požeminis pėsčiųjų tunelis, kuris driekiasi po storų metalo lakštų cechu.“ Čuprinas papasakojo ir apie slėptuves, kurios turi ypatingai storas ir tvirtas sienas. Čuprinas žemėlapyje pirštu rodė į vietas, kur „Azovstal“ gamykloje slėptis lengviausia. Ir, žinoma, papasakojo okupantams, kaip ukrainiečių kariai juda gamyklos teritorijoje.

 

Pasak išdaviko, žmonės gelžbetonio struktūrose gali slėptis ilgą laiką. Žinoma, dabar tai priklausys nuo to, kaip rusai pasinaudos šia informacija.

(12)
(55)
(-43)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: