[Žinios trumpai] Arestovičius atskleidė smūgio į Krymo tilto perspektyvas: jo gynyba tiesiog įspūdinga  ()

Rusija nelegaliai pastatė Krymo tiltą, jungiantį okupuotą Krymą su žemynu.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-26 [Žinios trumpai] Arestovičius atskleidė smūgio į Krymo tilto perspektyvas: jo gynyba tiesiog įspūdinga  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos prezidento patarėjas Oleksijus Arestovičius mano, kad šiuo metu nelegaliam Krymo tiltui niekas negresia.

„Krymo tiltas yra konstrukcija, kuri buvo pastatyta pagal visas kovinio stabilumo taisykles“, – sako jis interviu, ir priduria, kad tiltas yra apsaugotas nuo galimų raketų ir bombų atakų.

„Jį dengia mažiausiai dvi priešlėktuvinių raketų brigados, pora specialiųjų pajėgų flotilės laivų ir nuolatinis oro pajėgų dalinys, kuris visa tai stebi, specialiai, kad ten niekas neatvyktų“, – aiškino Arestovičius.

Anot jo, su ukrainietiška ginkluote tilto neatakuosi: „Iš tų priemonių, kurios  galėtų pasiekti jį: aviacija – nepraeis, arba taktinė raketa „Tochka-U“ nepasieks, nes atstumas neleidžia tiek skristi. Krymo tiltas yra daug toliau nei tie 100 km,  kuriuos nuskrenda „Tochka-U“. Rusų kariuomenė Pietuose yra gerokai toliau nustūmusi Ukrainos kariuomenę. Taigi, Krymo tiltui, deja, artimiausiu metu niekas negresia“.

Balandžio 21 dieną Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Oleksijus Danilovas pakomentavo galimybę atakuoti Krymo tiltą, jungiantį Rusijos Federaciją su jos laikinai okupuotu pusiasaliu.

 

„Jei būtume turėję galimybių tai padaryti, jau būtume tai padarę. Jei turėsime galimybę tai padaryti, būtinai tai padarysime“, – sakė Danilovas.

Prieš tai buvęs Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo viršininko pavaduotojas generolas leitenantas Igoris Romanenko sakė, kad Ukrainai galbūt nepavyks sugriauti viso tilto, tačiau teoriškai reikiamu metu į jį gali smogti, kai juo žygiuotų Rusijos kariai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(39)
(0)
(39)

Komentarai ()