[Žinios trumpai] „Kremlius dega“: Rusijos žurnalistas nušvietė situaciją Ukrainos pietuose ir Uždniestrėje  ()

Rusijos žurnalistas ir politinis veikėjas Andrejus Piontkovskis teigia, kad Kremliui bet kokia kaina reikia pergalės ir būtent dėl to dabar žadinamas konfliktas Uždniestrėje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-28 [Žinios trumpai] „Kremlius dega“: Rusijos žurnalistas nušvietė situaciją Ukrainos pietuose ir Uždniestrėje  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Iš pradžių jie norėjo užimti Kyjivą. Tada sakė, kad ten atsidūrė atsitiktinai ir neturėjo planų užimti miestų. Jie teigė, kad ketina apsaugoti rusų populiaciją Donbase ir išplėsti okupuotas teritorijas iki administracinių Donecko ir Luhansko sričių ribų. Ir tai nesiseka“, teigia Piontkovskis.

Jis taip pat pažymėjo, kad nepavykę Ukrainos užėmimo planai „degina Kremlių“. Todėl jie bandys pasiekti bet kokią lokalią pergalę Pietų Ukrainoje.

„Manau, kad kai kurie jų strategai sugalvojo užpulti Odesą iš dviejų pusių. Uždniestrėje yra taikdarių pajėgos, nes visi rusų kariai yra taikdariai. Laikau kumščius, kad, na, jie sudegintų šiuos taikdarius“, teigia Piontkovskis. Jis mano, kad Uždniestrėje pastaruoju metu fiksuoti sprogimai buvo suorganizuoti, kad Rusija galėtų pateisinti ten esančių karių perkėlimą į Odesą.

„Kitaip ta sprogimų serija negali būti paaiškinta. Tai yra pasiruošimas kažkokiam veiksmui. Mano hipotezė - matome intensiją perkelti vadinamuosius taikdarius iš vakarų į Odesą“, savo mintis susumavo Piontkovskis.

 

Odesos užėmimas būtų saldi pergalė, kurią būtų lengva pateikti Rusijos visuomenei. Odesa ir sovietmečiu buvo gerai žinomas uostamiestis, turistų pamėgta vieta. Odesos gyventojai neseniai pastebėjo prie horizonto linijos atsiradusius laivus - beveik neabejojama, kad tai - Rusijos karo laivai. Be to, Rusija neseniai atakavo tiltą, jungiantį pietvakarinę Odesos srities dalį (istorinį Budžako regioną) su likusia Ukraina, todėl ta šalies dalis tapo dar labiau izoliuota. Akivaizdu, kad Rusija ruošiasi didesniam puolimui šioje Ukrainos dalyje.

(16)
(5)
(11)

Komentarai ()

Susijusios žymos: