[Žinios trumpai] Norėdami išgelbėti žmones, Mariupolio gynėjai prašo atlikti procedūrą, kuriai 1940 metais pritarė net Hitleris  ()

Net Hitleris 1940 m. leido evakuotis kariams iš Diunkerko, sako Mariupolio gynėjai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-28 [Žinios trumpai] Norėdami išgelbėti žmones, Mariupolio gynėjai prašo atlikti procedūrą, kuriai 1940 metais pritarė net Hitleris  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karinių jūrų pajėgų 36-osios atskirosios brigados vadas Serhijus Volynskis (Volynė) prašo Mariupolio gynėjams taikyti „ištraukimo“ procedūrą.

Apie tai jis pranešė „Facebook“, informuoja Censor.NET.

„62 dienas kovojome visiškoje apsuptyje, dabar esame teritoriškai įsikūrę „Azovstal“ gamykloje, atliekame užduotis kartu su Azovo pulku ir kitais apsuptais daliniais... Mūsų grupėje yra daugiau nei 600 įvairaus sunkumo sužeistų vaikinų, jiems labai reikia medikų pagalbos, nėra sąlygų, vaistų, personalo, kuris galėtų jiems padėti. Taip pat yra civilių sužeistųjų, kuriems padedame, kiek galime. Kartu su mumis yra šimtai civilių, dešimtys vaikų, daug žmonių su negalia ir pagyvenusių žmonių. Situacija sunki, yra problemų su vandeniu“, – kalbėjo Volynskis.

Jis priminė, kad prasiveržus pro Mažino liniją 1940 m. gegužės 10 d. ir po Nyderlandų kapituliacijos gegužės 14 d., Vokietijos vadovybė išplėtė savo sėkmę.

1940 m. britų ir prancūzų kariai buvo apsupti vokiečių kariuomenės ir užblokuoti netoli Diunkerko miesto. Tačiau Hitleris asmeniškai įsakė sustabdyti puolimą ir „neartėti prie Diunkerko arčiau nei 10 km“. Kariai sugebėjo evakuotis laivais, valtimis ir kitomis priemonėmis.

 

„Šiandien mano pagrindinė žinia – išgelbėti Mariupolio garnizoną. Taikykite mums „ištraukimo“ procedūrą. Dabar ne 1940 m., dabar 2022 m. Žmonės čia tiesiog mirs. Sužeistieji mirs, o gyvieji žus mūšyje, civiliai miršta čia su mumis bunkeriuose, privačiuose namuose ir daugiaaukščiuose, kur juos tiesiog sušaudo“, – apibendrino jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(0)
(26)

Komentarai ()

Susijusios žymos: