[Žinios trumpai] „Putinui tai būtų balzamas širdžiai. Pakelti šio karo lygį iki pasaulinio, bent jau regioninio“: aiškėja, kokia pavojinga situacija yra Moldovoje  ()

Ekspertas Olegas Ždanovas pažymėjo, kad abejoja dabartinių Rumunijos ir Moldovos santykių „šiluma“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-28 [Žinios trumpai] „Putinui tai būtų balzamas širdžiai. Pakelti šio karo lygį iki pasaulinio, bent jau regioninio“: aiškėja, kokia pavojinga situacija yra Moldovoje  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tad Rumunija neįsivels į konfliktą su Rusijos Federacija.

Pasak karo eksperto Olego Ždanovo, taip yra dėl to, kad Rumunija yra NATO narė, o šis aljansas kiek įmanoma labiau atsiriboja nuo Rusijos karo prieš Ukrainą.

„Putinui tai būtų balzamas širdžiai. Pakelti šio karo lygį iki pasaulinio karo, bent jau regioninio“, – sako O. Ždanovas.

Jis teigia, kad tuomet derybų procesas pasiektų Maskvos-Briuselio ar net Maskvos-Vašingtono lygmenį, ko ir siekia V. Putinas.

„Todėl Rumunija jokiomis aplinkybėmis nesikiš į šį konfliktą“, – pridūrė O. Ždanovas.

Ekspertas taip pat atkreipė dėmesį į Moldovos prezidentės Maios Sandu „prorusišką“ poziciją.

Tuo pat metu Olegas Ždanovas kalbėjo apie situaciją Moldovos armijoje.

 

„Ji yra prastesnės būklės nei mūsų buvo iki 2013 m. Ginklai seni sovietiniai, jie nieko nemodernizavo. Moldova gyveno pagal principą: „Kam mums reikia kariuomenės, vis tiek karo nebus“, – sakė jis.

Kaip anksčiau pranešė UNIAN, Moldovos prezidentė Maia Sandu pripažino, kad gynybos sektoriui ilgą laiką niekas neskyrė deramo dėmesio. Dėl to šalis liko be karinės apsaugos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(13)
(0)
(13)

Komentarai ()