[Žinios trumpai] Netikėtas posūkis – Putinui siūlo užimti Moldovą, tai išgelbėtų Kremlių  ()

Žurnalistas Aleksejus Burlakovas kalbėjo apie galimus scenarijus, pagal kuriuos priešas planuoja tęsti puolimą. Apie tai jis papasakojo televizijos laidų vedėjui Vasilijui Pekhnyo „Ukraina Together“ projekto „Youtube“ kanale „Ukraina 24“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-29 [Žinios trumpai] Netikėtas posūkis – Putinui siūlo užimti Moldovą, tai išgelbėtų Kremlių  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

A. Burlakovo teigimu, rusai derasi su savo diktatoriumi, kokią „pergalę“ padovanoti saviškiams iki gegužės 9 d. Jie nepasiekia savo karinių tikslų, todėl iškilo Moldovos variantas.

„Buvo siūlymų Putinui užgrobti nedidelę Ukrainos dalį iki gegužės 9 d., bet kartu su Moldova. Tokie aukcionai prasideda, sakoma, užimkime šiek tiek mažiau, bet kartu su Moldova, ten lengviau“, – sakė jis.

Kaip tiksliai gali susiklostyti toks scenarijus – žurnalistas neįsivaizduoja, nes Rusija iš tikrųjų yra silpnesnė, nei bando apsimesti. Jos taktika iki šiol – meluoti ir bandyti apgauti visus aplinkinius.

„Man tai lieka paslaptis, nes Rusija neturi pakankamai jėgų atakuoti. Todėl jos veiksmai yra visiškai nesuprantami. Tai gali būti parodomosios akcijos, internete yra daug vaizdo įrašų apie keistų rezervų panaudojimą. Tačiau, jei tikrai gresia Zaporižios ir Kryvyj Riho puolimas,  tai reiškia viena – jie bando mus suklaidinti“, – sakė jis.

Išvykę iš Krymo ir bandydami užimti Zaporižią, įsibrovėliai turi du būdus vystyti įvykius.

„Arba jie eina į rytus ir bando uždaryti didelį žiedą su trimis regionais, ateinančiais iš Charkivo ir Zaporižios. Bet tai beveik pusė šalies, ir nežinoma, kaip galima būtų išlaikyti šį žiedą. Be to, jie gali pasukti į vakarus ir eiti į Uždniestrę. Dar viena juokinga idėja, bet panašu, kad ją vis tiek išbandys: Zaporižia, Kryvyj Rihas ir toliau į vakarus iki sienos su Moldova“, – kalbėjo žurnalistas.

A. Burlakovas prisiminė, dieną prieš tai Moldovoje įvyko teroristinis išpuolis, ten griaudėjo sprogimai. Jie vyko vadinamojoje Uždniestrės valstybės saugumo ministerijoje. Moldovos žiniasklaida pranešė, kad vietos valdžia neva buvo pasirengusi sprogimams rajone, nes neva buvo tikrinamos bombų slėptuvės ir įtvirtinimai. Bet A. Burlakovas paaiškino, kodėl taip buvo padaryta.

 

„To gali prireikti norint pripažinti arba įtraukti regioną į karą su Ukraina. Tai nėra dideli mobilizacijos resursai, bet tai jėga, kuri ateina iš kitos pusės“, – aiškino A. Burlakovas.

Žurnalistas išreiškė solidarumą su Vakarų ekspertų nuomone, kad Rusija, nepaisant visų savo manevrų, neturi jėgų užimti Zaporižią ar Odesą. Tuo pat metu Kryvyj Rihe buvo rastas sandėlis su kiniškais šaulių ginklais. Žurnalisto teigimu, tai patvirtina užpuolikų ketinimą vykti į Kryvyj Rihą ir Zaporižią.

 

„Vakar iš Bastiono komplekso Odesoje buvo paleistos kelios raketos, viena nepasiekė tikslo, kita numušta. Tai per silpna bandymui užimti miestą. Panašu, kad tik norima parodyti, kad planuoja paimti“ – pasakė jis.

A. Burlakovas pridūrė, kad okupantai negalėjo arba bijojo priartėti prie Odesos iš pietų, bandydami išsiaiškinti pakrančių apsaugos laivų padėtį, kad galėtų juos pulti.

„Tada jie, matyt, planuoja įsiveržti su desantiniais laivais. Tai ilgas, brangus ir reikalaujantis daug laiko ir resursų procesas. Taigi pietūs, greičiausiai, yra orientacinė teritorija. Bet jei tai įvyks, pasiekus Uždniestrę, pritrūks Rusijos kariuomenės Ukrainoje, juk tokios „grandinės“ išlaikyti nepavyks“, – kalbėjo žurnalistas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(17)
(0)
(17)

Komentarai ()