[Žinios trumpai] Galimas Putino planas – sukurti naują Kaliningradą Europoje  ()

„Anklavas kaip Kaliningradas“: ekspertas atskleidė galimus Rusijos Federacijos planus Uždniestrėje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-30 [Žinios trumpai] Galimas Putino planas – sukurti naują Kaliningradą Europoje  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bet kokia rusų karinė provokacija iš nepripažintos Uždniestrės yra pasmerkta dėl itin mažo priešo kontingento ir vietinių pajėgų nekompetencijos. Tačiau Maskva gali šią teritoriją paskelbti „savąja“.

Tokią nuomonę išsakė Razumkovo centro karinių programų direktorius Nikolajus Sungurovskis, praneša NV.      

Tikrasis provokacijų „PMR“ (Uždniestrės Moldovos Respublikos) tikslas, eksperto teigimu, gali būti jos statuso keitimas.

„Norint pripažinti Uždniestrę savo teritorija, visiškai nereikia pradėti karinių manevrų. Bet jei taip atsitiktų, tai, kas jau padaryta, gali būti įtraukta į pergalių lobyną. Ir tai pateikiama kaip pasiekimas. Surengiamas referendumas tiesiogine prasme per dvi dienas, o tada Valstybės Dūma balsuoja už Uždniestrės pripažinimą“, – sakė N. Sungurovskis.

Jis taip pat pabrėžia, kad karinė sėkmė Rusijos Federacijai ten neįmanoma, nes reikia turėti kovinę grupę. Anot jo, „Rusijos taikdariai Uždniestrėje“ yra vienas nepilnas batalionas Kolbasnaja kaime, kur daugiausia tarnauja vietiniai gyventojai su Rusijos pasais ir techninės priežiūros personalas. Vadinamojoje „Uždniestrės armijoje“ yra ne daugiau kaip 10 tūkstančių žmonių, tačiau tik vienas specialiųjų pajėgų batalionas yra pasirengęs kovai.

 

„Tai žmonės be kovinės patirties, absoliučiai nemotyvuoti kautis“, – priduria N. Sungurovskis.

Politiniu pastarųjų įvykių tikslu ekspertas vadina destabilizaciją regione, kuri palies ir Ukrainą, ir Moldovą, ir kaimyninę Rumuniją.

„Kadangi tai dar viena avantiūra, vėl taikoma kaip šantažas, siekiame išlaikyti dalį savo pajėgų šioje kryptyje – niekada nežinai, kas nutiks. Esant menkiausiam pavojui, stengiamės reaguoti žaibiškai. Rusija gyvena kitokioje realybėje – tai jos geostrateginės minties raida. Todėl tokio anklavo kaip Kaliningrado sritis kūrimas Uždniestrės teritorijoje yra vienas iš galimų variantų“, – apibendrino N. Sungurovskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(7)
(1)
(6)

Komentarai ()