[Žinios trumpai] Rusijoje bręsta elito konfliktas prieš Putiną: pradeda reikštis drąsiausi oligarchai, Donbaso nesėkmė gali būti paskutinis lašas  (4)

Turtingi ir įtakingi Rusijos oligarchai nesidžiaugia praradę prieigą prie savo milijonų. Prarastos jachtos, areštuotos vilos, nutrūkę verslo ryšiai - naujosios sąlygos verslui Rusijoje nepatinka. Oligarchai kartoja, kad neturi įtakos Putinui, bet tai gali pasikeisti.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-30 [Žinios trumpai] Rusijoje bręsta elito konfliktas prieš Putiną: pradeda reikštis drąsiausi oligarchai, Donbaso nesėkmė gali būti paskutinis lašas  (4)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip teigia Unian.net, porą mėnesių Rusijos elitas tyli, bet kiek dar laiko gali tylėti? Sankcijų atšaukimo ar greitos karo pabaigos nebesitikima. Ir net karui pasibaigus neįmanoma tikėtis, kad ekonominiai santykiai iš karto susitvarkys. Todėl manoma, kad oligarchų balsai ir, galbūt, veiksmai tuoj taps labai akivaizdūs.

Invazijos pradžioje Putinas kalbėjosi su kviestiniais oligarchais, žadėdamas jiems puikias sąlygas. Tačiau netrukus po to keli garsūs oligarchai paliko Rusiją. Arba paliko Putiną. Anatolijus Čiubaisas, garsus verslininkas, kadaise dar Boriso Jelcino laikais buvęs atsakingas už privatizaciją, pasitraukė iš Putino specialaus pasiuntinio pareigų. Jis laikomas aukščiausias pareigas užimančiu žmogumi, kuris pasitraukė prieštaraudamas Rusijos invazijai į Ukrainą.

Vladimiras Lisinas, plieno pramonės turtuolis, kritikavo Rusijos pasirinktą konfrontacijos kelią. Jis negalėjo suprasti, kodėl Dūma ketina reikalauti mokėjimų rubliais - Lisino manymu, Rusija prašosi išmetama iš tarptautinių rinkų. Vladimiras Potaninas, dar vienas metalo pramonės milijardierius, dar vienas iš privatizacijos architektų, teigė, kad siūlymai nacionalizuoti užsienio kompanijų turtą Rusijoje grąžins šalį į 1917 metus. Ir tai - tik pora pavyzdžių. Teigiama, kad oligarchai buvo šokiruoti Putino sprendimu pradėti karą prieš Ukrainą - vienas jų iš karto suprato - „praradome viską“.

 

Bet kas pasipriešins Putinui? Unian.net teigia, kad judesių laukiama iš tų pramoninkų, kurių verslai yra labiausiai priklausomi nuo užsienio technologijų. Sergejaus Pugačiovo, Kremiuje kadaise dirbusio verslininko, nuomone, po trijų mėnesių sukauptos atsargos išseks ir nuo Vakarų technologijų priklausantys verslai ims byrėti. Tuomet ir žmonės pastebės skirtumą tarp propagandos ir realybės - net ir nuolat girdėdami, kad viskas gerai, jie pastebės, kad parduotuvės tuštėja. Neramumus dar labiau paskatins prastai pasibaigęs mūšis dėl Donbaso.

(100)
(0)
(100)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: