[Žinios trumpai] Pateikti šokiruojantys faktai: vos per 2 mėn. Rusija nužudė dvigubai daugiau žmonių nei naciai per 2 metus  ()

Faktai šokiruoja: naciai Mariupolyje nužudė apie 10 tūkstančių civilių, o rusų okupantai – daugiau nei 20 tūkstančių mariupoliečių.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-01 [Žinios trumpai] Pateikti šokiruojantys faktai: vos per 2 mėn. Rusija nužudė dvigubai daugiau žmonių nei naciai per 2 metus  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mariupolio meras Vadimas Boičenka paskelbė, kad per du okupacijos mėnesius Mariupolyje Rusijos kariuomenė nužudė dvigubai daugiau žmonių nei naciai per dvejus metus Antrojo pasaulinio karo metu Mariupolio miesto okupacijos metu.

„Per dvejus metus naciai Mariupolyje nužudė 10 tūkstančių civilių. O rusų įsibrovėliai per du mėnesius nužudė daugiau nei 20 tūkstančių mariupoliečių. Daugiau nei 40 tūkstančių žmonių buvo išvežta jėga. Tai vienas iš baisiausių genocidų, įvykdytų prieš civilius gyventojus. Mes matome, kad Rusijos kariuomenė kryptingai ir negailestingai naikina mūsų miestą ir jo gyventojus“, – sakė jis.

„Rašizmas tai XXI amžiaus fašizmas. Be jokių abejonių ir iliuzijų... Jei šiandien nesusivienysime ir nesustabdysime šio blogio, tai šį kartą kaina gali būti daug didesnė“, – pridūrė Boičenka.

Kaip pranešė UNIAN, Mariupolyje tęsiasi įnirtingi mūšiai su priešu. Užpuolikai nesiliauja, miestui nuolat daromi artilerijos ir oro antskrydžiai. „Azovstal“ plieno gamykla, kurioje yra ir civilių, ir kariškių, praktiškai sunaikinta.

 

Gynėjai nepraranda tikėjimo, kad miestas bus išlaisvintas.

Šiandien Mariupolyje prasidėjo evakuacija. Apie tai skaitykite čia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(11)
(3)
(8)

Komentarai ()