[Žinios trumpai] „Azovstal“ ne šiaip šturmas – skelbiama, kad čia prasidėjo pragaras, Rusija metė tankus, šarvuočius, pėstininkus ir viską, ką turi, daužo net su jūrų artilerija (Video)  ()

„Azovas“ ragina nedelsiant evakuoti civilius ir žada padaryti viską, kas įmanoma, kad ataka būtų atremta.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-04 [Žinios trumpai] „Azovstal“ ne šiaip šturmas – skelbiama, kad čia prasidėjo pragaras, Rusija metė tankus, šarvuočius, pėstininkus ir viską, ką turi, daužo net su jūrų artilerija (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Okupantai tęsia „Azovstal“ puolimą Mariupolyje, panaudodami pabūklus ir jūrų artileriją, mesdami itin sunkias oro bombas.

Tai vaizdo žinutėje paskelbė Azovo pulko vado pavaduotojas Svjatoslavas Palamaras, šaukiniu „Kalina“.

Dėl įsibrovėlių veiksmų „Azovstal“ teritorijoje žuvo dvi civilės moterys. Dar dešimt žmonių buvo sužeisti. Dabar rusai toliau agresyviai puola gamyklą.

„Azovstal“ gamyklos teritorijoje tęsiasi galingas šturmas, remiamas šarvuočių, tankų, bandant išlaipinti kariuomenę naudojant katerius ir daugybę pėstininkų. Darysime viską, kad šis puolimas būtų atremtas, tačiau raginame nedelsiant imtis priemonių, kad būtų evakuoti gamyklos teritorijoje esantys civiliai ir pristatyti į Zaporižią bei Ukrainos kontroliuojamą teritoriją. Mariupolis yra Ukraina“, – sakė Kalina.

Kaip anksčiau pranešė UNIAN, gegužės 1 dieną iš Mariupolio „Azovstal“ gamyklos buvo pradėta civilių gyventojų evakuacija. Tą pačią dieną prezidentas Volodymyras Zelenskis paskelbė, kad į Zaporižią išvyko apie 100 žmonių.

 

 

Pasak Mariupolio mero Vadimo Boičenkos, gegužės 2 dieną „Azovstal“ teritorijoje iš bombų slėptuvių buvo išvežta daugiau nei 100 civilių.

Laikinai okupuotų Ukrainos teritorijų reintegracijos ministrė Iryna Vereshchuk gegužės 2 dieną pareiškė, kad padėtis „Azovstal“ įgavo tikros humanitarinės katastrofos požymių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(0)
(19)

Komentarai ()

Susijusios žymos: