[Žinios trumpai] Putinas pildo savo grasinimus? Rusijos karinis sraigtasparnis įsiveržė į Suomijos oro erdvę, kai tuo metu Šiaurės šalis svarsto narystę NATO  (1)

Tai antras toks atvejis per mažiau nei mėnesį, kai Rusijos orlaivis pažeidžia Suomijos oro erdvę.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-04 [Žinios trumpai] Putinas pildo savo grasinimus? Rusijos karinis sraigtasparnis įsiveržė į Suomijos oro erdvę, kai tuo metu Šiaurės šalis svarsto narystę NATO  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos armijos sraigtasparnis trečiadienį pažeidė Suomijos oro erdvę, pranešė Suomijos gynybos ministerija, šaliai svarstant galimą narystės NATO pasiūlymą, kuris, tikimasi, bus greitas.

„Orlaivio tipas yra sraigtasparnis Mi-17, o įtariamo pažeidimo gylis yra maždaug nuo keturių iki penkių kilometrų“, – naujienų agentūrai AFP sakė ministerijos atstovas.

Incidentas įvyko trečiadienį 10:40 val. (ir Lietuvos laiku).

Tai jau antrasis Rusijos oro erdvės pažeidimas šiais metais, po ankstesnio balandį, abu jie buvo padaryti po karo Ukrainoje pradžios.

Rusijos kariuomenei priklausantis civilinis transporto lėktuvas balandžio 8 dieną trumpam įskrido į Suomijos oro erdvę.

Ekspertai perspėjo, kad Suomija ir Švedija greičiausiai susidurs su Rusijos kišimosi veiksmais, kai jos svarsto, ar stoti į NATO kaip atgrasymo priemonę nuo rytinės kaimynės agresijos.

Analitikų teigimu, priešiški veiksmai, tokie kaip kibernetinės atakos, taip pat laikomi tikėtinais.

Didžioji dauguma Suomijos parlamentarų ir visuomenės pasisako už prisijungimą prie Atlanto aljanso, o Suomijos prezidentas Sauli Niinisto savo asmeninę poziciją šiuo klausimu paskelbs gegužės 12 d.

 

Suomijos ministrė pirmininkė Sanna Marin trečiadienį pareiškė, kad jei jos šalis kreiptųsi viena arba kartu su kaimynine Švedija, ji tikisi, kad paraiškų teikimo procesas bus baigtas „kuo greičiau“.

Helsinkis veda derybas su pagrindinėmis aljanso narėmis, kad gautų saugumo garantijas paraiškų teikimo laikotarpiu, kuris gali trukti kelis mėnesius, Marin sakė per bendrą spaudos konferenciją su Šiaurės šalių lyderiais Kopenhagoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(36)
(0)
(36)

Komentarai (1)