[Žinios trumpai] Paskelbė atgalinės atskaitos laikmatį, kiek liko Krymo tiltui: kažkas ruošiama ir tai bus „dovana“ Rusijai gegužės 9 d.?  (2)

Dėl gandų, kad Ukraina gali smogti Krymo tiltui, pasauliniame tinkle sklando daugybė versijų ir spėlionių apie galimą sprogimo datą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-06 [Žinios trumpai] Paskelbė atgalinės atskaitos laikmatį, kiek liko Krymo tiltui: kažkas ruošiama ir tai bus „dovana“ Rusijai gegužės 9 d.?  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Internete pasirodė svetainė, kurioje nežinomi žmonės paskelbė atgalinės atskaitos laikmatį.

„Krymo tiltas subyrės“, – rašoma svetainėje.

Sprendžiant iš atgalinio skaičiavimo, kuris rodomas tilto fone, „kažkas“ turėtų įvykti jau greitai, gegužės 9 d. Svetainėje nėra informacijos apie tai, kas tiksliai gali nutikti ir kas tai padarys. Tačiau yra ir „žinutė“ rusams.

„Rusai, kurie persikėlė į Krymą po jo okupacijos 2014 m., jūs dar turite laiko palikti suverenios Ukrainos valstybės teritoriją“, – rašė nežinomasis.

Buvęs Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo viršininko pavaduotojas generolas leitenantas Igoris Romanenko pareiškė, kad Ukrainai galbūt nepavyks sunaikinti viso tilto, tačiau teoriškai ji gali smogti reikiamu metu, kai rusų kariai judėtų per jį.

Balandžio 21 dieną Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Aleksejus Danilovas pakomentavo Ukrainos galimybę atakuoti Krymo tiltą, jungiantį Rusijos Federaciją su jos laikinai okupuotu pusiasaliu.

„Jei būtume turėję galimybių tai padaryti, jau būtume tai padarę. Jei turėsime galimybę tai padaryti, būtinai tai padarysime“, – sakė A. Danilovas.

 

Kremlius A. Danilovo pareiškime dėl smūgio Krymo tiltui įžvelgė „skelbimą apie teroro aktą“. Peskovas sakė, kad Ukrainos pusės pareiškime „yra daug požymių, rodančių poelgius, kuriuos reikia teisiškai patikrinti ir bausti“.

Po to teroristas I. Girkinas savo „YouTube“ tinklaraštyje patvirtino, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos turi galimybę smogti Krymo tiltui, jei Rusija tai padarys su tiltais žemyninėje Ukrainoje. Jo žodžiai sukėlė paniką tarp rusų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(114)
(2)
(112)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: