[Žinios trumpai] Artėja Krymo tilto ataka: Ukraina jau žino su kokiu ginklu galėtų nušluoti jį nuo žemės paviršiaus (Video)  (1)

Kokie ginklai galėtų sunaikinti Krymo tiltą?


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-06 [Žinios trumpai] Artėja Krymo tilto ataka: Ukraina jau žino su kokiu ginklu galėtų nušluoti jį nuo žemės paviršiaus (Video)  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Teikiant karinę pagalbą iš JAV, į Ukrainą gali būti pristatytos amerikietiškos HIMARS ir MLRS daugkartinio paleidimo raketų sistemos. Šie ginklai gali smogti 300 km atstumu ir pataikyti į taikinius operatyviniame ir strateginiame Rusijos okupantų užnugaryje, kurie yra svarbūs logistikos objektai, pavyzdžiui, Krymo tiltas.

Tinklalapis „Segodnya“ išsiaiškino amerikiečių MLRS technines charakteristikas ir paaiškino, ar Ukrainos ginkluotosios pajėgos JAV raketomis gali sunaikinti Kerčės sąsiaurį kertantį transportą.

Kas yra M142 HIMARS?

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiasis vadas Valerijus Zalužnas pokalbyje su JAV Jungtinio štabo vadovu generolu Marku Milley sakė, kad Ukrainai reikia raketų sistemų, galinčių pataikyti toliau nei įprasta.

Būtent tokio tipo ginklams priklauso amerikietiški paleidimo įrenginiai M142 HIMARS ir M270 MLRS, galintys atlikti tiek daugkartinių raketų sistemų, tiek operatyvinių-taktinių raketų sistemų (OTRK), kurių nuotolis yra iki 300 km, vaidmenį.

Po Zalužno ir Milley derybų BBC pranešė, kad šie raketų paleidimo įrenginiai gali būti pristatyti į Ukrainą artimiausiu metu.

M142 HIMARS yra labai mobili daugkartinio paleidimo raketų sistema, sumontuota ant ratinės važiuoklės. Ji skirta naikinti teritorijas, kuriose sutelktos artilerijos sistemos, oro gynybos sistemos ir ugnies palaikymas, sunkvežimiai, kovinės mašinos ir šarvuočiai, taip pat teikti ugnies paramą jų daliniams ir pagalbinei įrangai. Šaudo valdomas ir nevaldomas raketas. Penkių tonų sunkvežimyje gabena šešis daugkartinio raketų paleidimo įrenginius arba vieną balistinę raketą MGM-140 ATACMS. Šaudymo nuotolis – nuo ​​30 iki 300 km.

Kas yra M270 MLRS?

M270 MLRS yra daugkartinio paleidimo raketų sistema pėstininkų kovos mašinos „Bradley“ vikšrinėje bazėje, skirta vykdyti kovines misijas bet kuriuo paros metu ir įvairiomis oro sąlygomis.

 

Veiksmingai naikina iš uždarų šaudymo pozicijų didesniu nei 30 km atstumu kariuomenės ir karinės technikos koncentracijas, priešo pabūklų ir raketų artilerijos pozicijas. Jis taip pat naudojamas prieš oro gynybos pajėgas ir priemones, sunkvežimius, lengvuosius šarvuočius, taip pat komandų postus, ryšių centrus ir kitus taikinius.

Rusijoje – nerimas, Kryme – panika

Amerikos raketų sistemos sukėlė rimtą susirūpinimą Rusijos žiniasklaidoje – žurnalistai siūlo, kad tolimojo nuotolio raketų pagalba Ukrainos kariuomenė galės smogti Krymo tiltui.

Beje, apie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų puolimo grėsmę Rusijos socialinių tinklų vartotojai aktyviai diskutavo po neseniai Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretoriaus Oleksijaus Danilovo pareiškimo, kad „Ukrainos ginkluotosios pajėgos smogs Krymo tiltui, kai tik pasitaikys galimybė“.

 

O po to, kai teroristas Igoris Girkinas-Strelkovas „įpylė žibalo į ugnį“, pareiškęs, kad Ukraina jau turi visas galimybes sugriauti Krymo tiltą, aneksuotame pusiasalyje prasidėjo panika.

Žmonės masiškai puolė bėgti iš Krymo, baimindamiesi, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas dėl gegužės 9-osios parado pašalins dalį kariuomenės ir technikos iš fronto, o Ukrainos ginkluotosios pajėgos pradės puolimą ir smogs tiltui su raketomis.

Taip pat Krymo gyventojai baiminasi, kad Ukrainos kariškiai ims keršyti už įsibrovėlių žudynes ir žiaurumus Bučoje bei Mariupolyje ir nieko negailės.

Kodėl Ukrainai naudinga sunaikinti Krymo tiltą?

Krymo tilto sunaikinimas sutrikdys visos pietinės Rusijos kariuomenės grupės logistiką. Šios transporto pervažos pagalba okupantai automobiliais ir traukiniais gabena didelius kiekius karinės technikos, ginklų, amunicijos ir maisto.

 

„Rusijos kariuomenė Krymo tiltu gali gabenti pastiprinimą iš žemyninės Rusijos į okupuotą Krymą. Jį reikia sunaikinti, kad Krymas taptų logistikos spąstais. Okupantai bus priversti siuntas gabenti jūra, o tai užtruks ilgiau“, – sakė karo ekspertas Olegas Ždanovas.

Jis taip pat pridūrė, kad sunaikinus Krymo tiltą, Rusijos Federacijos Juodosios jūros laivyno desantinė operacija negalėtų įvykti, nes krovinius per Kerčės sąsiaurį gabenti tektų dideliais desantiniai laivais.

Be to, tilto sunaikinimas prisidės prie Pietų fronto išvadavimo nuo įsibrovėlių ir bus didelis smūgis Rusijos ekonomikai, nes Maskva bus priversta išleisti daug pinigų, kad atkurtų šią strategiškai svarbią perėją.

Pasak karo eksperto, Krymo tiltas turėjo būti sunaikintas jau pirmąją plataus masto invazijos dieną.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(98)
(0)
(98)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: