[Žinios trumpai] Azovo pergalė ir smūgis Putinui: nepavyko sunaikinti „Azovstal“, Kremlius netikėtai atsisakė gegužės 9-os dienos parado Mariupolyje  ()

Kremlius paskelbė apie „didelę šventę“ gegužės 9 dieną Mariupolyje, bet ne šiemet. Maskva šiemet neplanuoja siųsti oficialios delegacijos į apgultą miestą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-07 [Žinios trumpai] Azovo pergalė ir smūgis Putinui: nepavyko sunaikinti „Azovstal“, Kremlius netikėtai atsisakė gegužės 9-os dienos parado Mariupolyje  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šalis agresorė netikėtai atsisakė gegužės 9 dieną rengti paradą  užpuolikų apsuptame Mariupolyje. Kremlius teigė, kad tokio sprendimo priežastys yra „suprantamos“.

Tai pareiškė V. Putino spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas, praneša TASS.

Anot jo, Mariupolyje vyks „platus Pergalės dienos paminėjimas“, tačiau ne šiemet, o kai ateis laikas.

„Šiais metais (parado surengimas Mariupolyje – UNIAN), žinoma, dėl akivaizdžių priežasčių neįmanomas“, – sakė D. Peskovas.

Tuo pat metu Putino spaudos sekretorius pridūrė, kad „gegužės 9 dieną Ukrainos Mariupolyje tikriausiai bus daug rusų“.

„Bet aš nežinau apie jokią oficialią delegaciją“, – sakė Kremliaus atstovas.

Primename, kad prieš kelias dienas aplink Mariupolį esančiose filtravimo stovyklose vyrams buvo pranešta, kad jie bus aprengti karinėmis uniformomis ir išvežami į gegužės 9-osios pagerbimo paradą kaip į nelaisvę paimti kariai. Tokią informaciją pateikė mero patarėjas Petras Andriuščenka.

 

Putinas taip pat siekia sučiupti kelis Ukrainos karius, ginančius „Azovstal“, kad juos panaudotų per paradą. Tai Azovo pulko karys paskelbė interviu Vokietijos laikraščiui BILD.

Ukrainos kalinių „paradas“, kurį Rusija planavo surengti Mariupolyje gegužės 9 d., buvo pavadintas „demonstraciniu pasityčiojimu iš Ženevos konvencijos“. 2014 metais Rusijos Federacija surengė panašų „spektaklį“ Donecke.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(48)
(1)
(47)

Komentarai ()

Susijusios žymos: