[Žinios trumpai] To dar nėra buvę per visą Putino valdymo istoriją: paaiškėjo, kiek užsienio svečių bus gegužės 9 d. Maskvoje  (1)

Pagal išankstinę turimą informaciją, pirmą kartą istorijoje, į Maskvą per 77-ąsias pergalės prieš Vokietiją metines, neatvyks nė vienas pasaulio politikas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per 77-ąsias nacistinės Vokietijos žlugimo minėjimo metines, Putinas galės švęsti savo, kaip politiko, žlugimo ir kracho dieną. Gegužės 9-ąją į Maskvą neatvyks nė vienas užsienio politikas, net ištikimas Lukašenka liks namuose, rašoma naujienų agentūrose. 

Priežastis aiški. Kremliaus savininkas jau trečią mėnesį negailestingai kariauja prieš Ukrainą, nesiskaitydamas su niekieno nuomone, jam nerūpi nei pasaulinis visuomenės pasmerkimas nei daugybė beprasmiškų Rusijos karių aukų.

Tinklalapyje „Segodnya“ pasakojama, kaip Pergalės diena tapo ideologiniais variniais šarvais, pateisinančiais neonacių Kremliaus ideologiją.

Diagnozė – toksiškas ir pavojingas

Pastaruoju metu pasirodė daug publikacijų (ir gana pagrįstų – red.) apie pagyvenusio Putino sveikatą. Jam už akių  nustatoma daug diagnozių, tačiau yra viena, kuri yra nepagydoma. Putinas tapo toksišku ne tik pasaulio lyderiams, bet ir visiems normaliems žmonėms.

Artėjantis pergalės paradas Maskvoje labai iškalbingai patvirtins jau visiems akivaizdų faktą. Žinant maniakišką rusų poreikį gauti bet kokius užsieniečių komplimentus, ši diena šiuo atžvilgiu taps negailestinga.

Net ištikimasis Putino bendrininkas iš Minsko, gegužės 9 d. į Maskvą neatvyks. Aleksandras Lukašenka šią dieną renkasi būti savo rezidencijoje.

 

Putino spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas apie tai paaiškino jam įprastu arogantišku stiliumi:

„Į Pergalės dieną nekvietėme užsienio lyderių. Tai juk ne jubiliejus,  tai mūsų šventė, tai šventa šventė visai Rusijai. Ir mes nekvietėme užsienio lyderių. Prezidento Aleksandro Lukašenkos vizitas taip pat nebūtinas“, – sakė Peskovas, rašo RIA.

„Susiklostė situacija kaip iš Ezopo pasakėčios „Lapė ir vynuogės“, kai alkana lapė negalėjusi prieiti prie vynuogių, išėjo tuščiomis letenomis su žodžiais: „Taip, ji dar žalia!“.

Po 2015-ųjų karinės invazijos į Donbasą, gegužės 9-oji Maskvai vis dar buvo masinė šventė. Dar 2015 metais į Pergalės 70-metį susirinko 26 užsienio šalių vadovai, o štai 2021 metais V. Putinas turėjo vienintelį svečią – Tadžikistano prezidentą Emomali Rahmoną. Kartu jie vaikščiojo Raudonąja aikšte ir sėdėjo prie mauzoliejaus, apsupti dešimčių veteranų.

 

Oficialiose nuotraukose aiškiai buvo galima pastebėti, kad V. Putinas jautėsi nejaukiai.

2020 metais į Maskvą buvo atvykęs buvęs Kazachstano prezidentas Nursultanas Nazarbajevas.

Na, o 2022 metais jau niekas netrikdys Rusijos prezidento ramybės ir jis galės vienas mėgautis Rusijos ginkluotųjų pajėgų didybe bei valdžios ir masių vienybe.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(131)
(8)
(123)

Komentarai (1)