[Žinios trumpai] Neapsikentę propagandos Rusijos žurnalistai paskelbė tikrą situaciją apie karą: cenzūra pašiurpusi, kas pateko į viešumą  (1)

Viename iš populiariausių naujienų portalų Rusijoje staiga trumpam pasirodė tiesa. O tada dingo.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-09 [Žinios trumpai] Neapsikentę propagandos Rusijos žurnalistai paskelbė tikrą situaciją apie karą: cenzūra pašiurpusi, kas pateko į viešumą  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Putinas pradėjo vieną kruviniausių 21-ojo amžiaus karų“, „Vladimiras Putinas tapo apgailėtinu diktatoriumi ir paranojiku“, „Rusijos institucijos draudžia žiniasklaidai kalbėti apie blogus dalykus“ - tokios ir kitos panašios antraštės gegužės 9 dienos rytą pasirodė portale Lenta.ru. Tai - viena populiariausių svetainių Rusijoje.

Internete iš karto pasirodė spėliojimai, kad į puslapį buvo įsilaužta, tačiau greitai Lenta.ru darbuotojai prisiėmė atsakomybę. Tokia protesto forma siejama su Jegoru Poliakovu ir Aleksandra Mirošnikova - dviem Lenta.ru darbuotojais. Straipsniai greitai dingo iš svetainės, bet yra prieinami archyve.

Lenta.ru kartais pristatoma kaip nepriklausomos žiniasklaidos pavyzdys. Tačiau Lenta.ru priklauso „Rambler Media Group“, o nuo 2020-ųjų metų vienintelis „Rambler Media Group“ savininkas yra valstybinis bankas „Sberbank“. Tai pačiai grupei priklauso Gazeta.ru, „Afisha“ ir paieškos įrankis „Rambler“.

(176)
(2)
(174)

Komentarai (1)