[Žinios trumpai] Buvęs „Azov“ vadas paskelbė ruošiantis karinei Mariupolio deblokavimo operacijai  ()

Buvęs „Azov“ vadas Maksimas Žorinas teigia, kad Mariupolio gynėjams ruošiamas ne tik diplomatinis, bet ir karinis planas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-10 [Žinios trumpai] Buvęs „Azov“ vadas paskelbė ruošiantis karinei Mariupolio deblokavimo operacijai  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mariupolio gynėjai liko tik „Azovstal“ gamyklos teritorijoje. Visi įmanomi keliai link jos yra užblokuoti, Rusija užima didelę teritoriją aplink Mariupolį. Taigi, Ukraina ieško diplomatinių kelių išvaduoti gamyklos požemiuose esančius karius. Tačiau diplomatija veikia ne visada.

Buvęs „Azov“ vadas Maksimas Žorinas teigia, kad lygiagrečiai diplomatiniams planams ruošiamas ir karinis sprendimas. Jį planuoja aukščiausia Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadovybė. Tiesa, lengva nebus.

Pasak Žorino, pirmajame blokados etape, kuris tęsėsi pusantro mėnesio, tikrai buvo įmanoma nutraukti Mariupolio apsuptį. Šimtai savanorių siūlėsi keliauti į Mariupolio katilą, tačiau tokia operacija nebuvo patvirtinta. Dabar, Žorinas teigia, kad vienos operacijos jau nepakaks.

„Tačiau šalia diplomatinių procesų ruošiamas ir karinis planas. Dabar tai būtų kelių lygių operacija“, teigia Žorinas. Tiesa, jis iš karto pridūrė, kad tam reikės daug laiko, nes pirmiausia reikia gauti reikalingus ginklus ir įrangą. „Nežinau ar esantys „Azovstal“ turi tiek laiko. Todėl dirbame dviem lygiagrečiomis kryptimis: diplomatine - išvežti juos iš ten, ir karine, kurios imsimės bet kuriuo atveju“, teigė Žorinas.

(84)
(0)
(84)

Komentarai ()

Susijusios žymos: