[Žinios trumpai] Ukraina bandys perkelti „Azovstal“ gynėjus į saugią teritoriją - taikys specialią „ištraukimo“ procedūrą  ()

Paskutiniai Mariupolio gynėjai dabar yra užspausti „Azovstal“ gamyklos rūsiuose. Juos reikia gelbėti, bet kaip?


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-11 [Žinios trumpai] Ukraina bandys perkelti „Azovstal“ gynėjus į saugią teritoriją - taikys specialią „ištraukimo“ procedūrą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos nacionalinė gvardija praneša, kad Ukraina ruošia „ištraukimo“ procedūrą. To anksčiau prašė ir patys kariai vis dar vykdantys operacijas iš „Azovstal“ gamyklos. Pasak karių, į jų ištraukimą turėtų įsitraukti tarptautinė bendruomenė. Kariai iš „Azovstal“ būtų paimti į trečiąją šalį ir nebegalėtų dalyvauti kariniuose veiksmuose - tokios sąlygos kuriamos siekiant gauti rusų pritarimą.

„Visas karinis gynėjų garnizonas! Visi jie yra didvyriai. Visi turi būti išgelbėti - tai yra viena iš pagrindinių užduočių, kurias reikia išspręsti ir ne tik mūšyje, bet ir tarptautiniu lygiu“, teigiama pranešime.

Anksčiau ir pats Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis patvirtino, kad ukrainiečių kariai gelbėjami su tarptautinių mediatorių pagalba. „Azovstal“ požemiuose yra daug sužeistų žmonių. Ten vis dar yra ir civilių, nors daugelį pavyko išvežti.

 

Su „Azovstal“ gynėjų ištraukimu Mariupolio mūšis būtų baigtas. Todėl, tikėtina, kad rusų pajėgos irgi būtų suinteresuotos tokia operacija. Tiesa, „Azovstal“ požemiuose yra „Azov“ bataliono kariai, kurių rusai nekenčia dėl didelių jiems sukeltų nuostolių ir Rusijoje eskaluojamo „nacių“ motyvo.

(48)
(0)
(48)

Komentarai ()

Susijusios žymos: